Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan önemli açıklamalar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bölgedeki sıcak gelişmelere ilişkin açıklamalar yaptı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin IŞİD ve PKK'ya yönelik hava harekatı için "Kendi imkanlarımızla yaptık. Şu ana kadar ki operasyonlarımız millidir" ifadesini kullandı. Dışişleri Bakanı, operasyonların süreceğini belirtirken "IŞİD'den temizlenecek bölgeler güvenli bölgeler olacak" diye konuştu. Çavuşoğlu Amerika ile yapılan anlaşma çerçevesinde Türkiye’ye ait üslerin insanlı ve insansız hava araçlarına açık olacağını belirtti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan önemli açıklamalar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu IŞİD ve PKK'ya karşı Türkiye'nin başlattığı operasyonlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu Dışişleri Bakanlığı'nda yaptığı açıklamada operasyonları Türkiye'nin tek başına yaptığını belirtti. Hava harekatının milli olduğuna dikkat çekti.

"IŞİD Türkiye için tehdittir. Mekanizmalar tereddütsüz şekilde harekete geçirilmiştir" diyen Çavuşoğlu Amerika ile eşgüdüm halinde operasyonların süreceğinİ kaydetti. Güvenlikli bölgelerin kurulması hakkında kritik bir aşamaya geçildiğinin mesajını verdi.

Dışişleri Bakanı Türkiye’nin Amerika ile vardığı İncirlik mutabakatına değindi. Üslerin henüz kullanımanılmadığını ancak Amerika ve koalisyon güçlerinin hava araçlarına açılacağını belirtti.

Çavuşoğlu ülke içinde IŞİD’e yönelik süren operasyonların sonuçları hakkında da rakamlar sundu.

ulusalkanal.com.tr

Mevlüt Çavuşoğlu dışişleri bakanlığı