Hakan Fidan İstifa mı edecek?

7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için geri sayım sürerken bürokrasiyi 10 Şubat telaşı sardı.

Hakan Fidan İstifa mı edecek?

7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için geri sayım sürerken bürokrasiyi 10 Şubat telaşı sardı.

Yüksek Seçim Kurulu, milletvekili aday adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin en geç 10 Şubat Salı günü mesai bitimine kadar görevlerinden ayrılmaları gerektiğini açıklamıştı. YSK'nın duyurduğu o tarihe 2 hafta gibi kısa bir süre kaldı.

Siyasi partilerin yanı sıra bürokrasideki seçim hareketliliği de ivme kazandı. AKP'den bürokratlara "Yönetimden onay almayanlar görevinden istifa etmesin" mesajı gönderiliyor. Cemaat operasyonlarından sonra yeni göreve getirilen bürokratların siyaset için makamlarını boşaltmalarına izin verilmeyeceği beliriliyor. Bazıları hariç. O isimlerin başında ise MİT Müsteşarı Hakan Fidan geliyor.

Fidan'ın aday olabilmesi için 15 gün içinde görevinden istifa etmesi gerekiyor. Fidan'ın seçilmesi, AKP'nin tekrar iktidara gelmesi halinde Dışişleri Bakanı yapılacağı iddia ediliyor.

İstifa etmesi beklenen isimler arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da adı geçiyor. Dışarıdan bakan yapılan İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın da milletvekili adayı gösterilmesi bekleniyor.

AKP'de bazı bürokratlar siyasete geçerken, bazı siyasiler de bürokrasiye geçme hazırlığı yapıyor. Eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Baş'ın da aralarında olduğu bazı 3 dönemliklerin Saraya danışman yapılacağı ifade ediliyor. Bakanlar Taner Yıldız ve Nurettin Canikli ile eski Bakan Recep Akdağ'ın adı danışmanlık Nihat Ergün, Sadullah Ergin, Bekir Bozdağ'ın adı ise MKYK için geçiyor.

ulusalkanal.com.tr