TSK'dan Suriye'nin kuzeyindeki gelişmelerle ilgili kritik tespitler

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyindeki gelişmelerle ilgili kritik tespitler yaptığı ortaya çıktı. TSK'nın tespitlerine göre, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmak istenen Kürt koridorunun fikir babası Amerika ve İsrail... Türkiye'nin bölgeye müdahalesi ABD planlarını suya düşürür. ABD müdahaleyi engellemek için yurt içi ve dışındaki bütün unsurlarını kullanacaktır.

TSK'dan Suriye'nin kuzeyindeki gelişmelerle ilgili kritik tespitler

Amerika'nın Suriye'nin kuzeyinde "Kürt koridoru" oluşturmak için attığı adımlar Ankara'da güvenlik bürokrasinin en önemli gündem maddesi oldu. Bu kapsamda bölgeye ilişkin yoğun çalışmalar yürüten Türk Silahlı Kuvvetleri de hükümete uyarı niteliğinde tespitlerde bulundu.

Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre Genelkurmay Başkanlığı, PKK/PYD'ye sağlanan "Kürt koridoru" planının fikir babası Amerika ve İsrail... Bölgeye askeri bir müdahalenin Amerikan planlarını suya düşüreceği, Amerika'nın da Türkiye'nin müdahalesini engellemek için yurt içi ve dışındaki bütün unsurlarını kullanacağı belirtildi.

Kürt koridoru Lazkiye Limanı'na yani Akdeniz'e ulaşana kadar ABD'nin PYD'ye desteği sürdüreceği vurgulandı. Türkiye'nin "Güvenlikli bölge" önerilerine de Washington'un ayak direyeceği ifade edildi. TSK'ya göre; Akdeniz'e açılan bir koridor aynı zamanda Türkiye'nin Ortadoğu ile irtibatını da kesecek.

Ankara'nın yol haritasını da içeren hem Dışişleri Bakanlığı hem de Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ABD'ye iletildi. Ankara, planı bozmaya yönelik kararlılığını muhataplarına açıkça ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

Türk Silahlı Kuvvetleri tsk