Merkel'in partisi yüzde 5 oy kaybı yaşayarak yüzde 18 oranında oy aldı

Almanya'nın başkenti Berlin kent-eyaletinde eyalet parlamentosu seçimleri yapıldı. Seçimde Başbakan Angela Merkel’in partisi Hristiyan Demokrat Birlik yüzde 5'lik oy kaybı yaşayarak yüzde 18 oranında oy aldı. Seçim sonuçlarına göre eyalette üç partili koalisyon kurulması bekleniyor.

Merkel'in partisi yüzde 5 oy kaybı yaşayarak yüzde 18 oranında oy aldı

Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılan eyalet parlamentosu seçimlerine 21 parti yarıştı. Katılımın yüzde 66 olduğu seçimlerde Sosyal Demokrat Parti yüzde 22 oy oranıyla birinci parti oldu.

Başbakan Angela Merkel’in partisi Hristiyan Demokrat Birlik ise bir önceki seçime oranla yüzde 5 oy kaybı yaşayarak yüzde 18 oranında oy aldı. Hristiyan Demokrat Birlik seçimlerde ikinci parti oldu.

Sol Parti yüzden 16 ile seçimde oylarını yükselten tek parti oldu.

Yeşiller partisi yüzde 15, Almanya için Alternatif partisi yüzde 14, Hür Demokrat Parti ise oyların yüzde 6,7’sini alarak oy ile parlamentoya girmeyi başardı.

Seçim sonuçlarına göre Berlin Eyalet Parlamentosu’ndaki 160 sandalyeden 38’ini Sosyal Demokratlar ve 31’ini Hristiyan Demokratlar aldı. Yeşiller ve Sol Parti 27’şer sandalye kazandı. Parlamentda Almanya için Alternatif 25, Hür Demokrat Parti ise 12 milletvekili ile temsil edilecek.

Seçimlerde parlamentoya toplam sekiz Türk kökenli milletvekili girmeyi başardı.

Berlin'in yöneten Sosyal Demokrat Parti - Hristiyan Demokrat Birlik koalisyonu yerine üçlü bir koasliyon kurulması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr