Evden çıkamayan çiftçinin tarlasını Mehmetçik sürdü

Erzurum'da koronavirüs önlemleri kapsamında evden çıkmayan çiftçinin tarlasını Mehmetçik işledi. Tarlayı sürdü. Ekime hazır hale getirdi. Jandarma Genel Komutanlığı, "Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz" notu ile bu iç ısıtan görüntüleri sosyal medyada paylaştı. O paylaşımın sonuna bir not daha düşüldü; "Hasat zamanı görüşmek üzere..." Var ol Mehmetçik!..

Evden çıkamayan çiftçinin tarlasını Mehmetçik sürdü

Vatan savaşının kahramanları, her zorlukta milletinin yanı başında... Koronavirüs günlerinde Mehmetçik ile yurttaş arasındaki bu güçlü bağ, daha da büyüyor. Askerlerimiz, zor günleri aşma parolası olan birlik ve dayanışma ruhu ve var gücüyle milletinin yardımına koşuyor.

Mehmetçik bu kez Erzurum'da, toprağın bereketine bereket kattı... Pazaryolu'nda çitçilik yapan ve yaş kısıtlamasından dolayı evinden çıkamayan yurttaşın tarlasını işledi.

Jandarma ekipleri, Burçaklı köyünde oturan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan yurttaşların bir ihtiyacının olup olmadığını sormak için ziyaretlerde bulunuyordu. Kapısını çaldığı yaşlı çiftçi, ekim zamanı gelen tarlasını sürmek istediğini söyledi.

Askerlerimiz çiftçinden sağlığı için evde kalmasını istedi. Tarlaya giden Mehmetçik traktöre bindi. Toprağı özenle işledi. Ekime hazır hale getirdi.

Mehmetçik, üretime, üretene, vatan toprağına ve milletine verdiği değer ile yalnızca Erzurumlu çiftçinin değil, Türk Milletinin gönlündeki yerini bir kez daha büyüttü.

Jandarma Genel Komutanlığı sosyal medya hesabından "Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz" notu ile bu iç ısıtan görüntüleri paylaştı. O paylaşımın sonuna da "Hasat zamanı görüşmek üzere..." diye yazıldı.

ulusal.com.tr

koronavirüs erzurum