Mısır ve Türkiye arasındaki o anlaşma sona erdi

AKP Hükümetinin dış politikaları yüzünden ikili ilişkilerin koptuğu Mısır'dan, ticari açıdan önemli bir açıklama geldi. Mısır, Türkiye ile Ro-Ro ve Karayolu Transit Taşımacılığı mutabakatı muhtırası süresinin sonlandığını duyurdu

Mısır ve Türkiye arasındaki o anlaşma sona erdi

AKP hükümetinin Mısır'ın içişlerine müdahale etmesi, Mısır yönetimini seçim meydanlarında siyasi propaganda malzemesi yapması, Türkiye'ye ekonomik açıdan büyük bir kayıp getirdi.

Mısır, Türkiye ile Ro-Ro ve Karayolu Transit Taşımacılığı Alanında İşbirliğine Dair Mutabakat Muhtırası'nın süresinin 23 Nisan itibariyle bittiğini duyurdu.

Sputniknews'e göre; Kızıldeniz Liman İşletmeleri Müdürlüğü Basın Sözcüsü Abdurrahim Mustafa tarafından yapılan yazılı açıklamada, Mutabakat Muhtırası için belirlenen sürenin bittiği ifade edildi.

Açıklamada, mutabakat muhtırasının 23 Nisan 2012'de yürürlüğe konduğu ve 3 yıl süresince devam ettiği kaydedildi.

Türkiye ve Mısır arasında Nisan 2012'de Körfez ülkelerine gıda malzemeleri, elektronik cihazlar, tekstil ürünleri ihracatını kolaylaştırmak amacıyla, Mısır'ın limanlarının kullanılmasını içeren 3 yıllık anlaşma imzalanmıştı. Anlaşma Türk ekonomisi için büyük önem taşıyordu.

Kahire, Ankara'nın Sisi yönetimine yönelik tepkisi nedeniyle ilişkilerin gerilmesinin ardından 29 Ekim 2014’te Ro-Ro anlaşmasını sonlandıracağını duyurmuştu.

ulusalkanal.com.tr