HDP Kapatılsın Platformu Başkanı Hasan Korkmazcan: ''AYM HDP'nin oyununa düşmemeli''

PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin, kapatma davasında ek süre talep etmesinin ardından Anayasa Mahkemesi’ne kritik bir uyarı geldi. HDP Kapatılsın Platformu Başkanı ve Eski Meclis Başkanvekili Hasan Korkmazcan, HDP’nin bu başvuruyla terörü yeni bir uygulama alanı haline getirmek istediğini vurguladı. Ek süre verilmesi ile vaat edilen ayak sürümenin gerçekleşeceğine dikkat çeken Korkmazcan, AYM’nin bugünkü statüsünün de sınırlanabileceğini işaret etti.

HDP Kapatılsın Platformu Başkanı Hasan Korkmazcan: ''AYM HDP'nin oyununa düşmemeli''

Haber: Buse Gençtürk

PKK’nın siyasi uzantısı HDP, kapatma davasındaki 60 günlük savunma süresinin 90 güne çıkarılmasını talep etti. HDP Kapatılsın Platformu, ek süre verilmemesi için Anayasa Mahkemesi’ni uyardı.

HDP Kapatılsın Platformu Başkanı ve Eski Meclis Başkanvekili Hasan Korkmazcan, AYM Başkanı Zühtü Arslan’ın ''iş yükü''açıklamasını hatırlattı. AYM’nin HDP’ye ek süre verdiği takdirde vaat edilen ayak sürümeyi gerçekleştireceğini kaydetti.

- HDP, bu başvurusuyla terörü yeni bir uygulama alanı haline getirme istiyor yeni bir mevzi açmak istiyor AYM bu oyuna düşmemelidir.

- AYM'nin yeni bir savunma süreci istemesi başlangıçta AYM Başkanın vaat ettiği uzama sürüncemede bırakma uygulaması demektir. Parti kapatma davası usullerinden farklı olarak tanımlamıştır daha önceki yargı kararlarını dikkate almamak anlamına gelir.

Korkmazcan, AYM’nin PKK’nın siyasi uzantısı HDP’yi bir an önce kapatmadığı halde Yüksek Mahkeme üstündeki şüphelerin artacağını kaydetti:

- AYM’den bizim talebimiz CKD, Diyarbakır anaları ve TGB olarak HDP’nin bir an önce kapatılmasıdır. Hukukun gereği budur, Anayasa’nın gereği budur. Eğer bu konuda bir gecikme söz konusu olursa bunun bedeli sadece Mehmetçiğimize verdiği zararla kalmaz, siyasi hayatımızın normalleşmesine de etkiler, AYM’nin üstündeki şüphelerin çoğalmasına da sebep olur.

Korkmazcan ek süre verildiği takdirde Meclis’in AYM’nin yetkilerini sınırlayabileceğine de dikkat çekti:

- AYM’nin de kurumsal anlamda zor bırakır o takdirde anayasa koyucuya yeni görevler düşer. Bu görevin yerine getirileceğinden de kimsenin şüphesi olmasın.

pkk diyarbakır hdp terör örgütü hdp kapatılsın tgb AYM CKD Zühtü Arslan