Cumhurbaşkanı: S-400’ler için kapora verdik! Erdoğan ile Esad görüştü mü?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kazakistan ziyareti sonrası İstanbul'a dönüş yolunda gazetecilere konuştu. Erdoğan, Türkiye’nin S 400 hava savunma sistemine ilişkin Rusya’ya kaparo verdiğini açıkladı. Astana zirvesinin önemine vurgu yapan Erdoğan, İdlip konusunda Rusya ve İran ile ihtilaf yaşamadıklarını kaydetti. Erdoğan’ın Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile görüştüğü şeklindeki iddiaları da yanıtladı.

S-400 için “kaparo verdik, kararlıyız” dedi. İdlip’te bölge ülkeleriyle ihtilaf yaşamadıklarını vurguladı. Esad ile görüştüğünü iddialarına yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip ErdoğanKazakistan ziyareti sonrası İstanbul’a dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan Türkiye’nin Rusya’dan almayı planladığı S400 hava savunma sisteminde gelinen aşamaya değindi. Hava savunma sistemi alımından rahatsız olan ABD’ye kararlılık mesajı verdi.

”KAPAROYI VERDİLER”

"S-400 ile ilgili arkadaşlarımız imzalarını attılar. Bildiğim kadarıyla kaparoyu da verdiler. Bundan sonraki süreç de zaten Rusya'dan bize aktarılacak kredi ile ilgili devam edecek bir süreçtir. Gerek Sayın Putin, gerekse şahsımın bu konuda kararlılığımız var. Türkiye Cumhuriyeti'nin savunma sanayii veya savunmasıyla ilgili bağımsızlık ilkelerini veya bağımsız kararını herhalde kimsenin tartışmaya hakkı yoktur."

14 Eylül’de yapılacak Astana zirvesinin önemine dikkat çeken Erdoğan, El Kaide unsurlarının da etkin olduğu İdlip konusunda Moskova ve Tahran ile sorun yaşamadıklarını söyledi. “İkinci bir harekat olacak mı?” sorusunu yanıtladı.

”İHTİLAF SÖZ KONUSU DEĞİL”

"Şu anda İdlib'te Rusya ile daha önce mutabık kaldığımız gibi süreci işletiyoruz ve bu şekilde süreç şu an çalışıyor. Rusya ile bu konuda aramızda herhangi bir ihtilaf söz konusu değil. İran ile de yaptığımız görüşmede ihtilafa konu olabilecek herhangi bir başlık gündeme gelmedi."

Sosyal medyada gündeme gelen Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile görüştüğü iddialarına da değindi Erdoğan. “Herhalde birileri özel dolaştırıyor. Ben Esad ile görüşmedim, görüşmeye de pek niyetim yok” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın gündeminde iç politikadaki gelişmeler de vardı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Danıştay Başkanı Zerrin Güngör arasındaki polemiğe değinen Erdoğan, “Herhalde Kılıçdaroğlu'nun kalkıp da Zerrin hanıma hukuk dersi verecek hali yok. Onların daha çok mürekkep yalaması lazım.” diye konuştu.

Silahlı İnsansız Hava Araçları’nın sivilleri öldürdüğünü iddia eden CHP’li vekil Sezgin Tanrıkulu’na da bir kez daha tepki gösterdi Erdoğan. Tanrıkulu hakkında açılan soruşturmayı takdirle karşıladığını belirtti.

Ekonomideki son durum da Erdoğan’ın gündemindeydi. Bankaların kredi konusundaki tutuculuğunu aşacaklarını söyledi. Yüzde 15-16’lara kadar varan faizleri eleştirdi. “Bankalar da bu işi kolaylaştırmalı” şeklinde konuştu.

ulusal.com.tr

istanbul erdoğan suriye esad kazakistan rüya