Erdoğan'a hazırlanan Köşk'ün parası SGK'dan

Ak Saray tartışmaları sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da çalışma ofisi olarak kullanacağı Vahdettin Köşkü ile ilgili de çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Vahdettiin Köşkü'nün yenilenmesi için harcanan 172 Milyon Liranın SGK bütçesinden karşılandığı ortaya çıktı. Bu durum Sayıştay raporlarına da yansıdı.

İlk bölümü 1.3 Milyar liraya mal olan, henüz ne kadara mal olacağı bilinmeyen ikinci kısmı tamamlanmayan Ak Saray'dan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da çalışma ofisi olarak kullanacağı Vahdettin Köşkü'nün onarımıyla ilgili skandal nitelikte bir iddia ortaya atıldı.

MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, son Osmanlı Padişahı Vahdettin'in tahta geçmeden önce yaşadığı Çengelköy'deki Vahdettin Köşkü'nün yenilenmesi için harcanan 172 milyon liranın SGK bütçesinden karşılandığını açıkladı.

Türkoğlu'na göre Vahdettin Köşkü 49 yıllığına Taksim Otelcilik A.Ş. adlı şirkete tahsis edilmiş durumda. Bu şirketin ortakları ise Vakıflar Genel Müdürlüğü, SGK ve Vakıflar Bankası.

Sayıştay'ın 2014 yılı raporunda SGK söz konusu şirkete 172 milyon lira sermaye artırımı yaptı ancak bu artırım muhasebe kayıtlarında gösterilmedi. Tadilat, SGK'dan şirkete aktarılan 172 Milyon lira ile yapıldı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan 400milyon liralık makam uçağından sonra saldırılara karşı özel bir zırha sahip 2015 model yeni makam aracını da kullanmaya başladı. Aracın 2014 model satış fiyatı yaklaşık 1milyon 200bin lira.

Zırh ve diğer güvenlik önlemleri bu fiyata dâhil değil. Yenilik makam aracıyla da sınırlı kalmadı. Erdoğan'ın Kimyasal ve biyolojik saldırılara karşı tam donanımlı ambulansı da yenisiyle değiştirildi.

ulusalkanal.com.tr