Üzerinden 19 gün geçti

Ermenek'teki madende su baskını sonucu mahsur kalan 16 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor. Bugüne kadar işçilere ulaşabilmek için madenden bin 817 vagon hafriyat çıkarıldı.

Üzerinden 19 gün geçti

Üzerinden 19 gün geçti ancak madende mahsur kalan 16 işçi hala bulunamadı.

Karaman'ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden faciasından sonra, çalışmaların 10'uncu gününde 2 işçinin cansız bedenleri çıkarıldı. Geride kalan 16 işçiyi kurtarma çalışmaları ise sürüyor.

Çalışmalarla ilgili AFAD'dan açıklama geldi. Açıklamaya göre, desandrede, yani madene inen bölümde cuma günü yapılan çalışmalar sonucunda sadece 2 metre ilerlenebildi. 753 kotuna ulaşılması için madenden toplam 716 vagon hafriyat çıkarıldı.

Madenin nefeslik bölmünden ise bugüne kadar toplam bin 101 vagon hafriyat çıkarıldı. Cuma günü yapılan çalışmalar sonucunda, bu bölümde 6 metre ilerleme sağlandı.

Kiminin eşi kiminin ise oğlu içeride. Facianın üzerinden 19 gün geçmesine rağmen Ermenek'teki ailelerin yüreği hala alev alev yanıyor.

Gözü yaşlı eşlerden biri de, madenci Osman Çoksöyler'in eşi Yaşar Çoksöyler. İki kızı var. Biri henüz 4 aylık. Yaşanan faciadan şirketi olduğu kadar bakanlığı da sorumlu tutuyor.

Aileler madenciye mezar olan, denetim yapılmayan ocakların kapanmasını istiyor.

ulusalkanal.com.tr