Hakimden tarihi karar

Gaziantep 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen bir duruşmada ilginç bir olay yaşandı. Avukat, savcı ile hakimin aynı kürsüde oturmasının "İddia ile hükmün birleşmesi" anlamına geldiğini belirterek savcının kürsüden inmesini istedi. Hakim de yanına sandalye getirterek avukatları da kürsüye çıkardı...

Hakimden tarihi karar

Avukat, Savcının kürsüden inmesini istedi, Hakim ise savcıyı kürsüden indirmek yerine avukatları da kürsüye çıkardı. Bu ilginç olay Gaziantep 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen bir duruşmada yaşandı.

Duruşmada söz alan Avukat Muharrem Ercan, savcı ile hakimlerin aynı kürsüde yan yana oturmasına itiraz etti, "bu 'iddia' ’ ile 'hükmün' birleşmesi anlamına gelir" dedi.

Oturma şekli ile ilgili yazılı düzenleme olmadığını belirten Avukat, savcının kendiliğinden "silahların eşitlik ilkesi" ve "adil yargılanma ilkesi" gereğince kürsüden inmesini talep etti. Savcı Ali Arslan ise Ceza Muhakemesi Kanunu’nda tarafların nasıl oturacağının düzenlenmediğini, takdirin mahkeme başkanına ait olduğunu ifade etti.

Savcı, gereğinin yapılması için gelecek duruşmaya kadar süre verilmesini istedi. Ancak talebini kabul ettirmekte ısrarcı olan Avukat, tekrar söz aldı ve ara karar verilmesini istedi Avukat Muharrem Ercan, "Eğer şu anda mümkün değilse silahların eşitliği ilkesinin sağlanması adına sanık müdafilerinin oturması için kürsüye birer koltuk getirilmesini talep ederiz" dedi.

Talep üzerine Hakim Orhangazi Ertekin ilginç bir karar imza attı. Ertekin, ara kararında, "Savcıların yerleşme biçimi ve mekansal konumununun sağlıklı yargılama için uygun olmadığına ve avukatlık konumu ile eşit bir duruma getirilmesine" karar verdi. Hakim Ertekin, sanık avukatlarını kürsüye çağırdı. Kürsüye koltuk çıkarılması üzerine avukat Muharrem Ercan ve Mehmet Arif Şahin de Hakim Ertekin’in soluna oturdu.

ulusalkanal.com.tr