AKP'li bürokratlara maaş kıyağı

Tasfiye halindeki kamu şirketi Sümer Holding, 2013 yılında 26.4 milyon lira zarar etti. Şirketin sadece personel gideri 16.4 milyon lira. Sayıştay’ın uyarısına rağmen yönetim kurulu üye sayısı düşürülmedi. Birçok AKP bürokratının şirkette yönetim kurulu üyesi olduğu tespit edildi.

AKP'li bürokratlara maaş kıyağı

Sayıştay, Sümer Holding ile ilgili denetim raporunu yayımladı.

AKP iktidarının politikalarıyla işlevsiz hale gelen şirketin tüm fabrika ve işletmeleri 2005 yılında özelleştirdi.

Şu anda üretim yapmayan kamu şirketi Sümer Holding’in halı, kilim, el sanatları, liman hizmetleri gibi az sayıdaki varlığının tasfiyesi halen sürüyor.

Hazırlanan Sayıştay raporunda, kuruluşun 26.4 milyon lira zarar ettiğini ve sadece personele 16.4 milyon lira ödendiği tespit edildi.

Sayıştay ise yıllardır tasfiye halindeki holdingin yönetim kurulu üyelerinin sayısının azaltılması uyarısı yapıyor. Ne var ki bu uyarı dikkate alınmıyor.

Sümer Holding de halen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu, Maliye Bakanlığı Özel Kalem Müdür Vekili Zekeriya Kaya, Kamu İhale Kurumu Başkan Yardımcısı Mehmet Aydın’ın da aralarında bulunduğu 7 yönetim kurulu üyesi görev yapıyor.

Yönetim Kurulu üyelerine 2013’te toplam 324 bin lira ödendi. Bu rakam 7 üyeye bölündüğünde kişi başına ödenen aylık yaklaşık 4 bin liraya yaklaşıyor.

ulusalkanal.com.tr