MHP'de çatı aday sürprizi

Seçimlere Büyük Birlik Partisi ve Saadet Partisi ile ittifak yapmadan girme kararı alan MHP'de çatı aday sürprizi yaşanıyor. Genel Başkan Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu bu kez İstanbul 2. bölgeden Milletvekili adayı gösterecek. İstanbul adayları arasında Durmuş Yılmaz ve Ümit Özdağ'da da bulunuyor.

MHP'de çatı aday sürprizi

7 Haziran seçimlerinin en kritik virajları olan 7 Nisan'da gözler partilerin listelerine çevrildi. Genel merkezlerde son düzeltmeler yapıldı, listeler netleşti. En dikkat çeken sürprizlerden biri MHP'de yaşandı.

Devlet Bahçeli, temayül yoklamaları, teşkilatlar ve kamuoyu önderleriyle yapılan görüşmelerin ardından bugün aday listesine son şeklini verdi.

Çorum'da Hidayet Vahapoğlu, Aybüke Topçubaşı Ekici, Nevşehir'de Mehmet Varol, Kırıkkale'de Seyit Ahmet Geçen gibi isimler ön plana çıktı. Asıl sürpriz ise İstanbul'da ortaya çıktı.

Büyükşehirlerde atılım yapmak isteyen Bahçeli, partisiyle CHP'nin çatı Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu İstanbul 2. bölgeden aday gösterme kararı aldı. İhsanoğlu'na CHP'de adaylık teklifi götürmüş ancak İhsanoğlu, "siyaset yapmayacağım" diyerek teklifi reddedilmişti.

İstanbul'da Durmuş Yılmaz ile Ümit Özdağ'ı da listeye ekleyen Bahçeli'nin ağır topları ise Meral Akşener, Abdurrahman Başkan, Murat Başesgioğlu ve Ali Torlak oldu.

Ankara'da Genel Başkan yardımcıları Şefkat Çetin, Tuğrul Türkeş, Zuhal Topçu, Mevlüt Karakaya ilk sıraları paylaştı. İzmir'de ise Grup Başkanvekili Oktay Vural ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu listelerde ilk sırayı alıyor. Müsavaat Dervişoğlu ve Şenol Bal da dikkat çeken diğer isimler.

ulusalkanal.com.tr