Dışişleri Bakanlığı'ndan Kosova'ya Kudüs tepkisi

Kosova ABD'nin desteği ile Kudüs'te Büyükelçilik açma kararı aldı. Türkiye karara tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı, "Uluslararası hukukun açık bir ihlalini teşkil edecek böyle bir adımın Kosovalı yetkililerce düşünülmesi dahi hayal kırıklığı yaratmaktadır" açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Kosova'ya Kudüs tepkisi

ABD tarafından sıkıştırılan KosovaKudüs'te Büyükelçilik açma karar verdi.

Türkiye kararı kınadı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Böyle bir adımın Kosovalı yetkililerce düşünülmesi dahi hayal kırıklığı yaratmaktadır" denildi.

Kararın uluslararası hukukun ihlali olduğu belirtildi. Türkiye'nin Kosova'yı ilk tanıyan ülkeler arasında olduğu hatırlatıldı, "Bu sürecin uluslararası hukuk hilafına ve bilhassa toprakları işgal altında bulunan Filistin halkının acıları üzerine inşa edilmesini doğru bulmuyoruz." ifadelerine yer verildi.

Türkiye, Kosova'yı 1967'de başkenti Doğu Kudüs olan Filistin'i tanıyan BM kararlarına uymaya çağırdı. Açıklamada, "Kosova liderliğine, Kudüs'ün tarihi ve hukuki statüsüne halel getirecek ve gelecekte Kosova'nın başka devletlerce tanınmasına da engel olabilecek bu tür adımlardan kaçınması çağrısında bulunuyoruz." denildi.

ulusal.com.tr

trump Kudüs dışişleri bakanlığı Kosova