Tedbirsizlik sağlıkçıları yoruyor

Tedbirlerin elden bırakılması ve vaka sayılarındaki artış mücadelenin kahramanlarını yoruyor. Hekimler, salgınla mücadelenin sekteye uğramaması için vatandaşları uyarıyor. Bir çağrıları da hükümete. Tavandan ek ödemelerde yaşanan adaletsizliğin giderilmesi için adım atılmasını bekliyorlar.

Tedbirsizlik sağlıkçıları yoruyor

Yorulmaya başlayan sağlık çalışanları vatandaşları uyardı. Hükümete de çağrıda bulundu.

Normalleşmenin başladığı 1 Haziran’daki günlük vaka sayısı 827 olarak kaydedilmişti. 11 Ağustos’ta ise günlük vaka sayısı bin 183’e çıktı. 5 aydır dinlenmeden Kovid-19 ile mücadele eden sağlıkçılar, yorulmaya başladığını dile getiriyor.

Hekimler, sağlıkçıların da yorulduğu bu süreçte vakaların artmasının olumsuz sonuçlara yol açacağını söylüyor. Bu nedenle vatandaşları uyarıyor.

Sağlıkçılar, motivasyonlarının artırılması için manevi desteğin yanı sıra tavandan ek ödemelere dikkat çekiyor. 31 Mayıs’tan bu yana ek ödemeler kimi sağlıkçıya az verilirken kimisine de hiç verilmiyor. Ulusal Kanal’a konuşan Cumhuriyetçi Hekimler 2’nci Başkanı Dr. Hikmet Çevik, adaletsizliğin giderilmesini talep ettiklerini söyledi.

Dr. Çevik, aile hekimlerine verilen sözü de hatırlattı.

ulusal.com.tr

koronavirüs vaka Sağlık Çalışanları