''Trafiği işgal etmiyoruz''

''Trafiği işgal etmiyoruz''

Muğla Bisiklet Derneği üyeleri, Marmaris İlçesi’nde, bir otomobilin virajda arkadan çarptığı Fransız bisikletçi 59 yaşındaki Christian Jean Auguste Niaffe’nin ölümünü protesto ettiler. Yaklaşık 100 kişilik grup, valilik önündeki sıcak asfalta yatarak, ‘Kornaya değil, frene bas’ sloganı attılar.

Marmaris- Muğla Karayolu üzeri Taşhan Mevkii’nde 24 Mayıs tarihinde bir otomobilin virajda arkadan çarptığı Fransız bisikletçi Christian Jean Auguste Niaffe’nin hayatının kaybetmesinin tepkileri dinmek bilmiyor. Muğla Bisiklet Derneği üyeleri, valilik binası önünde Niaffe’nin ölümünü protesto ettiler. ‘Bisikletçi ölümleri dursun’, Trafiği işgal etmiyoruz, trafik biziz’ dövizlerinin taşındığı protestoda, yaklaşık 100 kişilik grup adına basın açıklamasında bulunan Dernek Başkanı Bilge Kağan Uzun, “Yollarımız, mahallemiz, şehrimiz, ülkemiz ve dünyamız daha yaşamaya değer bir yer olsun” dedi.

Uzun, Tek derdi kendi gücü ile gezmek olan ve cinayet gibi bir kazada arabanın çarpması sonucu hayatını kaybeden bisiklet gezgini Christian Jean Auguste Niaffe’yi sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz. Sevdikleri ile yakınlarına sabır diliyor, bu vahşette sorumluluğu olan herkesi kınıyoruz. Kınamanın yetmeyeceğini ve aslında çözümün çok küçük bir parçası olduğunun farkındayız. Nefretin nefreti, şiddetin şiddeti çoğaltacağını düşünüyoruz. Herhangi bir zamanda, herhangi bir yerde, bir bisikletçi daha kaza geçirsin ve hayatını kaybetsin istemiyoruz. Mutlu olmak için çıktığımız yollarda canımızdan olmak istemiyoruz. Çözüm için çalışıyoruz. Trafikte saygı göstermeyenlerin hak ettikleri cezayı almalarını istiyoruz. Yaşlı-genç, kadın-erkek, engelli veya engelsiz herkesin bisiklete rahatça bineceği bir ortamın oluşturulması, iyi tasarlanmış bisiklet yollarının yapılması için uğraşıyoruz. Trafik kurullarının-kanunlarının bisikletliler düşünülerek hazırlanmasını ve bu titizlikte uygulanmasını istiyoruz” diye konuştu.

Başkan Uzun, “Bugün buradayız çünkü, tüm bisikletçilerin çığlığına bir çığlık da biz eklemek istedik. Kent içindeki en sessiz kalabalık olmakla öğünen bizler, yeri geldiğinde ne kadar yüksek sesle çığlık atabileceğimizi göstermek istiyoruz. Haksızlığın karşısında, trafikte olduğumuz kadar naif olmadığımızı bilin istiyoruz. Trafik de hakkımız olan yeri, saygıyı ve haklımız ve şeridi istiyoruz. Trafiği işgal etmiyoruz. Trafik biziz. Her yerdeyiz. Bu gibi trafik cinayetlerinden sonra bisikletten ineceğimizi, depolara veya balkonlara hapsedeceğimizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Daha iyi bir dünya için daha çok sokaklarda, güzel caddelerde, trafiğin ve hayatın her yerinde olacağız. Dışarıda oldukça hayat daha güzel olacak. Biz bir hayalle ve mutlu olmak için çıktık yollara. Bedenimizin ve dünyanın dengesini beraber kuralım, çoğalalım. Yollarımız, mahallemiz, şehrimiz, ülkemiz ve dünyamız daha yaşamaya değer bir yer olsun” dedi.

Menteşe Belediye Başkanı CHP’li Bahattin Gümüş, başkan yardımcıları Levent Ünver ve Mehmet Güven ile CHP 4. Sıra Milletvekili Adayı Av. Burak Erbay’ın destek verdiği açıklamasının ardından bisikletçiler protesto gösterisinde bulundu. Gruptakiler, Cumhuriyet Meydanı’ndaki sıcak asfalta yatarak, ‘Kornaya değil, frene bas’ sloganı attıktan sonra Christian Jean Auguste Niaffe’nin tamamlayamadığı Marmaris İlçesi’ne pedal çevirdiler.

Aykut Kurt/Muğla

ulusalkanal.com.tr