Batı telaşlandı: ABD, en büyük hatasını mı yaptı?

İngiliz İndependent gazetesi de Batı medyasında politikaya yön veren bir diğer kurum. Gazetenin Ortadoğu muhabiri Patrick Cockburn, “ABD, Türkiye'nin PKK'yı hedef alan hava saldırılarını onaylayarak, Orta Doğu'daki en büyük hatasını mı yaptı?” diye sordu.

Batı telaşlandı: ABD, en büyük hatasını mı yaptı?

Türk Ordusunun PKK yönelik hava harekatları dikkatleri bir anda Türkiye’ye çevirdi. Amerikalı yetkililer başta olmak üzere Batı'nın önemli kalemleri TSK'nın PKK’ya yönelik operasyonun durdurulması için kampanya başlattı.

İndependent Gazetesi Ortadoğu muhabiri Patrick Cockburn’un son yazısını da bu kampanyaya ayırdı. Yazının başlığı da “ABD, Türkiye'nin PKK'yı hedef alan hava saldırılarını onaylayarak, Irak Savaşı'ndan bu yana Orta Doğu'daki en büyük hatasını mı yaptı?”

Cockburn’e göre Amerika, İncirlik Üssü’nün kullanımının karşılığında, PKK’ya karşı TSK operasyonlarına onay verdiği yönündeki iddiaları reddediyor.

"ABD'nin beklentisi ne olursa olsun, ilk işaretler Türk hükümetinin IŞİD dense de Türkiye, Suriye ve Irak'taki Kürtlere saldırmaya daha hevesli olduğunu gösteriyor."

Ortadoğu uzmanı Cockburn’a göre Amerika Türkiye’nin PKK/PYD’ye karşı duruşuna bir noktaya kadar onay verecek.

"ABD büyük olasılıkla Türkiye'nin Kandil ve Türkiye içinde PKK'yı hedef alan saldırılarını hoşgörüp, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Kürt bölgesine olası bir harekatını engelleyecek. Ancak bu sırada PKK İran'dan ve önceden ilişkilerinin iyi olduğu Suriye hükümetinden yardım talep edebilir."

ulusalkanal.com.tr

# batı telaşlandı