İç Güvenlik Paketi yarın Meclis'te

İç güvenlik paketi yarın yeniden Genel Kurul'a gidecek. Paketin kalan 2 maddesi de onaylanırsa Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak

İç Güvenlik Paketi yarın Meclis'te

Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri tekmeli tokatlı kavgalara sahne olan iç güvenlik paketi yarın yeniden genel kurulda görüşülecek. Açıklamayı AKP Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş yaptı. Elitaş, İç Güvenlik Paketi’nin kalan maddelerini yarın TBMM Genel Kurulu’nda ele alacaklarını açıkladı.

İç Güvenlik Paketi’nin 67 maddesi daha önceki görüşmelerde Meclis'ten geçmişti. Hükümet, istediği kritik düzenleme ve yürütme maddelerini Meclis'ten geçirdikten sonra 63 maddenin komisyona çekilmesi için önerge verdi ve önerge kabul edildi.

Komisyonda da o 63 maddenin tamamı tasarıdan çıkarıldı. Meclis Genel Kurulu'nda bekleyen ancak görüşülmeyen yalnızca 2 madde kaldı.

2 madde yarın Genel Kurul'da görüşülecek. 2 maddenin kabul edilmesi halinde iç güvenlik paketi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunulacak. AkSaray’ın onaylamasının ardından ise yasa Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girecek.

ulusalkanal.com.tr

iç güvenlik paketi sıcak gelişme