TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması

65'nci gününe giren Fırat Kalkanı Harekâtında bir yerleşim yeri daha terörden temizlendi. Aralarında PKK/PYD'ye ait hedeflerinde olduğu toplam 103 hedef kara atışlarıyla imha edildi. IŞİD'in havan saldırısında ise bir mehmetçik hafif şekilde yaralandı.

TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması

24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekâtı 65'inci gününde devam ediyor.

Operasyonlar kapsamında yoğun ateş desteği ile ilerleyen ÖSO güçleri, Aktarin'in güneyinde bulunan bir bölgede daha kontrolü sağladı. Yaşanan çatışmalarda 2 ÖSO gücü hayatını kaybetti, 16'sı da yaralandı.

Harekâtın başından bu yana 164 yerleşim yerini kapsayan yaklaşık bin 305 kilometrekarelik alan terörden temizlenmiş oldu. Bu bölgelerde çoğu tuzaklanmış 31 mayın ile bin 356 EYP kontrollü olarak etkisiz hale getirildi.

IŞİD'li teröristlerin Mare'nin güneydoğusundaki Tuways'a düzenlediği havan saldırısında ise bir mehmetçik bacağından hafif şekilde yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait ateş destek vasıtaları da terör örgütlerine ait hedefleri vurmaya devam ediyor. IŞİD'e ait 94, PKK/PYD'ye ait 9 hedef tam isabetle vuruldu. Yapılan atışlarla baskı altına alınan teröristlerin hareket alanları daraltılmış oldu.

ulusalkanal.com.tr

mehmetçik pkk tsk ışid pyd Fırat Kalkanı Harekâtı