Binali Yıldırım ve Devlet Bahçeli, Çankaya Köşkü'nde bir araya gelecek

Anayasa değişikliği teklifinin Meclis Anayasa Komisyonu'nda görüşmeleri sürerken teklif üzerinde uzlaşan AKP ve MHP önemli bir zirve yapacak. Başbakan Binali Yıldırım ve MHP lideri Devlet Bahçeli, Çankaya Köşkü'nde bir araya gelecek. Görüşmede, Meclis'i yetkisiz bırakacak teklif üzerinde yeni düzenlemeler yapılması ele alınacak.

Binali Yıldırım ve Devlet Bahçeli, Çankaya Köşkü'nde bir araya gelecek

Başbakan Binali Yıldırım'ın, "Bir iki konuda arkadaşlarımızın kafası karışık" sözlerinin ardından Anayasa değişikliği teklifin üzerinde düzenlemeler yapılması gündeme geldi.

Bu kapsamda, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP lideri Devlet Bahçeli Çankaya Köşkü'nde bir araya gelecek.

Saat 18.30'da yapılacak zirvede, teklif üzerinde değişiklikler yapılması ele alınacak.

Kulislere göre, teklif metninden yedek vekillik uygulaması çıkartılacak, seçilme yaşının 18'e düşürülmesi değil başka bir yaşa çekilmesi konuşuluyor.

Teklife koyulan, Cumhurbaşkanı adayının doğuştan Türk olması şartının metinden çıkartılması da tartışılan konulardan. Ancak MHP'nin bu öneriye sıcak bakmayacağı belirtiliyor.

Kuvvetler ayrılığını kaldıracak ve tüm yetkileri tek bir kişiye verecek teklifin Meclis Anayasa Komisyonu'ndaki görüşmeleri de gergin devam ediyor.

Saat 11'de toplanan komisyonda teklifin maddeleri ele alınıyor.

Teklifin ilk maddesi üzerinde söz alan komisyonun CHP'li üyesi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 2010'da yapılan Anayasa değişikliğine dikkat çekti.

2010 referandumunda yargının bağımsızlığının ortadan kaldırılmasının oylandığı uyarısında bulunduklarını hatırlatan Tezcan, benzer bir durumun komisyonda görüşülen Anayasa değişikliği teklifinde de yaşanacağını söyledi.

AKP'nin üniformasız darbe girişimi içinde olduğunu belirten Tezcan, teklifin tümü üzerinde söz isteyen 100'den fazla vekil konuşamadan maddelere geçilmesinin usulsüz olduğunu ifade etti.

CHP, teklifin geçmemesi için komisyon görüşmelerine hemen hemen bütün vekilleriyle katılım sağlıyor.

Cumartesi günü 4'üncü toplantısını yapan komisyonda, çıkan tartışma sonucu AKP ve CHP'liler arasında su şişesi fırlatılmıştı. Bugünkü toplantıda masalara su şişesinin koyulmaması dikkat çekti.

ulusalkanal.com.tr