Rusya, İran ve Suriye dışişleri bakanları Moskova'da görüşecek

Rusya, İran ve Suriye'nin Dışişleri Bakanları Moskova'da bir araya gelecek. Hafta sonu yapılacak üçlü görüşmeyi Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova duyurdu. Görüşmede ABD'nin Suriye'ye saldırısı ele alınacak. Bu arada İran Savunma Bakanı Dehkan, "ABD Suriye'ye tekrar saldırırsa, bunun cevapsız kalmayacağını" söyledi.

Rusya, İran ve Suriye dışişleri bakanları Moskova'da görüşecek

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, hafta sonu Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ve Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'in katılacağı bir toplantı yapılacağını duyurdu.

Cevad Zarif'in 14 Nisan'da Moskova'ya geleceği de belirtildi.

Görüşmede, Suriye hükümetinin İdlib kentinde kimyasal silah kullandığına dair iddialar ile Amerika'nın Suriye hükümetine ait hava üssünü vurmasının ardından yaşanan son gelişmeler ele alınacak.

Rusya, İran ve Suriye üçlü toplantısı, Rusya ve Amerika Dışişleri bakanlarının Moskova'daki görüşmesinin ardından düzenlenecek.

Öte yandan, İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan, Amerika'nın Suriye'ye tekrar saldırması durumunda bunun cevapsız kalmayacağını söyledi.

Rus mevkidaşı Sergey Şoygu'yla telefonda görüşen Dehkan, Amerika'nın uluslararası kanunlara aykırı davrandığını dile getirdi.

ulusalkanal.com.tr

rusya iran suriye moskova