Erdoğan'dan yeni talimat: FETÖ'nün dış bağlantıları raporlaştırılacak

Önce MYK sonra Bakanlar Kurulu şimdi de parti teşkilatları. AKP'de değişim süreci teşkilatlara sıçradı. 5 il başkanının istifası istendi. Değişikliğin büyükşehirlere de uzanacağı parti kulislerinde konuşuluyor.

Erdoğan'dan yeni talimat: FETÖ'nün dış bağlantıları raporlaştırılacak

Önce MYK değişti sonra da Bakanlar Kurulu. Değişim sırası şimdi AKP teşkilatlarında. İlk etapta 5 il başkanının istifası istendi.

Star gazetesinin haberine göre, il ve ilçe teşkilatlarındaki değişim süreci ayrıntılı çalışmayla başladı. Değiştirilecek olan ilçe başkanlarının kimler olacağı, hem bölge milletvekilleri, hem ilin teşkilat başkanı, hem de ilçedeki ileri gelen STK’ların görüşleri doğrultusunda tespit edildi.

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantılarında konu masaya yatırıldı. Kongre sürecinde değişimin en önemli ayağını ise hangi il başkanlarının değiştirileceği oluşturdu.

Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, tüm illerin milletvekilleriyle görüşmeler yaptı. Ataş’ın üst yönetimle paylaştığı bilgilere göre ilk etapta 5 ilin il başkanının değiştirilmesi yönünde süreç başlatıldı.

Yozgat il başkanının bu kapsamda istifasını vermeye hazırlandığı kaydedildi. Değişimin büyükşehirlere de sıçrayacağı belirtiliyor.

AKP'de 30 Temmuz’dan itibaren başlayacak olan belde kongrelerinin ardından 19 Ağustos’ta da ilçe kongreleri başlatılacak. İl kongreleri ise 18 Kasım’dan 25 Şubat’a kadar sürecek. AKP'de kongre sürecinde istifa eden il başkanlarının yerlerine yeni isimler atanacak. Böylelikle ilçe kongreleri başlamadan önce devam etmeyecek olan il başkanları, yerlerini yeni isimlere bırakmış olacak.

Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamayla milletvekillerine üstü kapalı "çekilin" mesajı vermişti. Teşkilatlardaki değişiklikten sonra milletvekilleri için de adım atılacağı konuşuluyor.

ulusal.com.tr

fetö erdoğan AKP