Vatan Partisi'nden Dicle-Üzümlü Köyüne ziyaret

2 aydır elektrik yok, bir kaç kişinin borcu olsa bile bütün köy karanlıkta bırakılıyor. Güneydoğu'nun parlayan yıldızı Diyarbakır'ın Üzümlü Köyü'nden bahsediyoruz. Köy halkı özelleştirilen DEDAŞ'tan hizmet alamıyor. Aylardır karanlıktalar, elektrik gelse bile 5 ya da 10 dakika. Yaşlılar, çocuklar kış günü zor durumda kalıyor. Bu sorunları yaşayan halk, "Devlet nerede bizden haberi var mı?" diyerek tepki gösterdi. Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı köylülerin sesi olmak için bir heyetle Üzümlü Köyü'ne gitti.

Kadim şehir Diyarbakır adından her dönem söz ettiriyor. Güneydoğu'nun parlayan yıldızı....

Dicle ilçesine bağlı Üzümlü Köyü'de 2017 yılına kıyasla oldukça geride. 2013 yılında özelleşen elektrik dağıtım şirketi DEDAŞ halkın sorunlarını ikiye katladı.

Yol ve su sorununun yanı sıra elektrik çilesi de hat safhada. Köyde neredeyse 2 aydır elektrik yok.

Tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan köy halkına Vatan Partisi el uzattı. Diyarbakır İl Başkanlığı'ndan bir heyet Üzümlü köyüne gitti. Vatandaşlar beklentilerini sıraladı.

Köyde çok sayıda yaşlı ve çocuk nufüsu var. Kış aylarında mağduriyet bu nedenle artıyor.

DEDAŞ, köyde bir kaç kişinin elektrik borcu olduğu zaman bütün köyün elektriğini kesiyor.

Köy sakinlerinden Ferdi Reşit Ağaoğlu, güçlü bir devlet istediklerini söyledi.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan, yaşanan elektrik sıkıntısını çözümünün takipçisi olaaklarını belirtti. DEDAŞ sorunu çözmezse Vatan Partisi köylülere hukuki destek verecek.

ulusalkanal.com.tr