Milli ekonominin temelleri atılıyor

Yükselen Avrasya'da Türkiye yerini alıyor. Kritik adımlar peş peşe geliyor. Türkiye Varlık Fonu da bu süreçte Asya'ya köprü oluyor. Milli atılımlarla öne çıkan Varlık Fonu son olarak Maden Holding için hamle yaptı. Ancak muhalefet Tükiye'nin Atlantik'ten kopuşundan rahatsız. Türkiye'nin Asya temelindeki karaları İyi Parti ve Deva Partisi'nin hedefinde. Uzmanlar, Atlantik güdümlü bu politikanın "Gayri milli" olduğunu vurguluyor.

Milli ekonominin temelleri atılıyor

Telekominikasyon devi Türkcell büyük oranda kamulaştırıldı. En değerli sigorta şirketleri tek çatı altında toplandı. Türkiye Varlık Fonu, "Yeniden Asya" politikasında adeta bir köprü oldu. Son adım ise potansiyeli yüksek madenler için atıldı.

Devrim niteliğinde kararlar Yeni Ekonomi Programı kapsamında alındı. Türkiye artık madenlerini milli fonu üzerinden işletecek.

Türkiye Varlık Fonu milli ekonominin güçlenmesinde önemli rol üstlenecek. Kurulması planlanan Maden Holding'i Ekonomist Hakan Topkurulu değerlendirdi.

Türkiye Atlantik'ten koparak Avrasya'daki güçlü yerini almış durumda...

Türkiye kamuoyu, kaçınılmaz süreci hükümetin ağzından ilk olarak bu ifadelerle duydu. Adımlar ise vakit kaybedilmeden atıldı. Bu süreçte Türkiye Varlık Fonu önemli bir rol üstlendi. Fonun milli atılımları da dikkat çekti. Maden hamlesi sonrası konu Meclis'e de taşındı. Ak Parti, enerji ve madencilik alanında önemli düzenlemeler içeren 46 maddelik kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu. Teklifle madencilik alanında ruhsat işlemleri hızlanacak.

Türkiye'nin Asya temelinde yaptığı ekonomik atılımın en önemli adımlarından olan Türkiye Varlık Fonu, İyi Parti ve Deva Partisi'nin ise hedefinde.

Türkiye'yi ekonomik çıkmaza sürükleyen isimlerden olan Ali Babacan gibi İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Varlık Fonuna karşı...

Uzman ise Türkiye Varlık Fonu'nun önemine dikkat çekiyor...

ulusal.com.tr

İyi Parti deva partisi asya Avrasya Türkiye Varlık Fonu