'Erdoğan fabrika ayarlarına dönmüş gibi gözüküyor'

CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Lozan zafer değildir" açıklamasına tepki gösterdi. Erdoğan'ın daha önce Lozan için "Bu anlaşma, yeni kurulan devletimizin tapusu niteliğindedir" dediğini hatırlatan Böke, "Çok da şaşırmıyoruz, Erdoğan fabrika ayarlarına dönmüş gibi gözüküyor" ifadelerini kullandı.

'Erdoğan fabrika ayarlarına dönmüş gibi gözüküyor'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Lozan Anlaşması'yla ilgili yaptığı açıklamaya CHP'den tepki geldi.

Tayyip Erdoğan'ın, "Lozan'ı bize zafer diye yutturdular." sözlerinin hatırlatıldığı Böke, "Öyle gözüküyor ki Erdoğan'ın Erdoğan'ı ikna etmesi gerekiyor. Çünkü farklı dönemlerde Erdoğan'ın farklı açıklamaları var." karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24 Temmuz'da yaptığı açıklamada, "Bu anlaşma, yeni kurulan devletimizin tapusu niteliğindedir." dediğini anımsatan Böke, "Bugün çıkıp başka bir şey söylüyor. Çok da şaşırmıyoruz, Erdoğan fabrika ayarlarına dönmüş gibi gözüküyor." ifadesini kullandı.

CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası konuştu. Böke, AKP'nin FETÖ'yü koruduğunu iddia etti. Böke, "Meclisi bombalayan FETÖ, AKP tarafından açıkça korunuyor ve Meclisi bombalayarak başarılamayan darbe, şimdi KHK'larla demokrasiyi bombalayarak başarılmaya çalışılıyor" dedi.

Böke, FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması için Meclis'te komisyon kurulmasını önerdiklerini açıkladı. Böke, "Gelin mecliste bu komisyonu kuralım ve Türkiye bu darbenin nasıl ortaya çıktığını çok açık bir şekilde görsün. Eğer AKP bu önergeye destek vermezse Meclis'in darbe ile mücadelesinin önünü açmak yerine OHAL ile darbe rejimi kurma arayışlarına devam edeceğinin bir anlamı ortaya çıkar" şeklinde konuştu

ulusalkanal.com.tr