MEB, uzaktan kontrollü solunum cihazı üretti

Milli Eğitim Bakanlığının yürüttüğü Ar-Ge çalışmaları sonucu şimdi de uzaktan kontrollü solunum cihazı üretildi. İstanbul Kartal Şehit Öğretmen Hüseyin Ağırman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde başlanan çalışmalar hızlandı. Ambulans ve sahra hastaneleri için uzaktan kontrollü solunum cihazının üretilmesi başarıyla sonuç verdi.

MEB, uzaktan kontrollü solunum cihazı üretti

Solunum cihazı atağından sonra şimdi de uzaktan kontrollü solunum cihazı üretildi.

Milli Eğitim Bakanlığının koronavirüs önlemleri kapsamında yürütülen Ar-Ge çalışmaları tek tek olumlu sonuç veriyor. Bir başarı da İstanbul Kartal Şehit Öğretmen Hüseyin Ağırman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden geldi.

İlk solunum cihazı Hatay Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Ar-Ge atölyelerinde üretilmişti.

Bu kapsamdaki çalışmaların bir diğer aşaması da İstanbul'da yürütülen çalışmalarla tamamlandı. İstanbul Kartal Şehit Öğretmen Hüseyin Ağırman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Ar-Ge atölyesinde ikinci solunum cihazı üretildi.

Geliştirilen solunum cihazı, kontrolünün bir kontrol paneli ile uzaktan bilgisayar veya cep telefonu uygulamasıyla yapılabilmesi özelliği sayesinde ambulans ya da sahra hastanelerinde de kullanılabilecek.

ulusal.com.tr

# istanbul # milli eğitim bakanlığı # solunum cihazı