Almanya'ya kaçan Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın izi bulundu! İşte kaldıkları otel

Kumpas savcıları Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yerleri belirlendi. Kaçak savcıların Almanya'nın Frankfurt eyalatine 25 kilometre mesafedeki Hanau’da bir otelde saklandıkları tespit edildi. Alman Milletvekilleri iltica seçeneğini hatırlattı, F tipi savcılara yol gösterildi.

Almanya'ya kaçan Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın izi bulundu! İşte kaldıkları otel

Almanya'ya kaçan kumpas savcılarının izi bulundu.

Kaçak savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın Frankfurt’a 25 km mesafedeki Hanau’da F tipi örgüte ait bir otelde saklandığı belirlendi. Güneş gazetesinin haberine göre F tipi savcılar için difüzyon mesajı yayınlayan Adalet Bakanlığı'nın; Öz ve Kara'nın iadesi için bürokratik girişimlere hazırlanıyor.

Alman Milletvekilleri ise kaçak savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'ya sahip çıktı. Oda Tv'nin sorularını yanıtlayan Türk kökenli Alman Parlamenterler, savcıların iade edilmeyeceğini söyledi.

Alman Sosyal Demokrat Parti Berlin milletvekili Erol Özkaraca, "Zekeriya Öz Almanya'ya iltica başvurusunda bulunursa, burada kalma şansı var" dedi. "Zekeriya Öz'ün Türkiye'ye geri gönderilmesi sözkonusu olamaz." ifadelerini kullanan Özkaraca; Zekeriya Öz'e "hukuksal ve politik destek" verebileceğini vurguladı.

Sol Parti Federal Milletvekili Hakan Taş da "Öz'ün siyasi iktidar kurbanı olduğu düşüncesi oluşursa Almanya'ya iltica talebinde bulunabileceğini" belirtti.

Sol Parti Federal Milletvekili Sevim Dağdelen ise “Tayyip Erdoğan muhalifleri politik suçlu olarak görülüyor. AKP rejiminden kaçan hiç kimse Türkiye'ye geri gönderilmemeli" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kumpas savcılarının iadesi için Alman yetkilere çağrı yapmıştı.

Alman siyasetçilerin iltica seçeneğine dikkat çekmesi, kumpas savcıları Almanya'ya sığınma talebinde mi bulundu sorusunu akıllara getirdi.

ulusalkanal.com.tr