Irak'ta IŞİD'e ağır darbe!

Komşumuz Irak'ı Amerikan işgalinden sonra ikinci bir bunalım dönemine sokan IŞİD terör örgütüne yönelik operasyonlar hız kazandı. Irak Savunma Bakanlığı, son 3 gün içerisinde 200 kadar militanın öldürüldüğünü açıkladı. Bakanlık hava kuvvetleri tarafından IŞİD'in ele geçirdiği bölgelere düzenlenen operasyon görüntülerini basına dağıttı.

Irak Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, son 3 gün içerisinde IŞİD üyesi en az 200 terörist öldürüldü.

Operasyonlar başta Bağdat Kemeri olmak üzere IŞİD'in işgal ettiği Anbar, Selahattin, Musul ve Diyala bölgelerinde yoğunlaştı. Hava kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda en az 200 terörist öldürüldü.

Irak Savunma Bakanlığı bazı operasyonların video kaydını basına dağıttı. Görüntülerde terör örgütüne ait bazı bina ve araçların bombalandığı ve bombadan kaçan kişiler görülüyor.

Irak Ordusu'nun havadan yaptığı operasyonlar IŞİD'e karşı mücadelede önemli bir yere sahip. IŞİD'e dolaylı yoldan destek sunan Amerika Birleşik Devletleri, Irak Ordusu'na teslim etmesi gereken F-16 savaş uçağını teslim etmiyor. Oysa Irak, ABD ile Kasım 2008'de yapılan güvenlik antlaşması çerçevesinde 18 F-16 savaş uçağı ve 24 Apache tipi helikopter alımı için anlaşmıştı.

ABD anlaşma kapsamında Irak'tan 41 Milyar Dolar'ı aşkın para aldı ancak savaş uçaklarını teslim etmedi. Bunun üzerine Irak, IŞİD'e karşı mücadele edebilmek için Rusya'dan 5 adet savaş uçağı aldı.

ulusalkanal.com.tr

ırak abd bağdat ışid