Cemal Metin Avcı, Pınar Gültekin'i vahşice öldürdüğünü itiraf etti

Türkiye, bir kadın cinayetiyle daha sarsıldı. 5 gündür kayıp olan Pınar Gültekin'in, yoğun çalışmalar sonucunda, cansız bedenine ulaşıldı. Gözaltına alınan Cemal Metin Avcı ilk ifadesinde suçunu itiraf etti. Genç kadının katili "yaktım, üzerine beton döktüm, bidona soktum" dedi, itirafları kan dondurdu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan "davaya müdahil olunacak" açıklaması geldi.

Cemal Metin Avcı, Pınar Gültekin'i vahşice öldürdüğünü itiraf etti

27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin, Cemal Metin Avcı tarafından, Muğla'da katledildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, Muğla'nın Ula ilçesinde, 5 gün önce kayboldu. Gültekin'i bulmak için yoğun arama çalışmaları başlatıldı.

5 günlük aramalar sonucunda, Gültekin'in cansız bedeni, bir varilin içerisinde, üzerine beton dökülmüş halde, ormanlık bir alanda bulundu.

Canice öldürüldü Pınar. Eski erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı, emniyetteki ilk ifadesinde suçunu itiraf etti. Verdiği ifade ise kan dondurdu:

"Cesedini yok etmek istedim. Önce yakmaya çalıştım. Olmadı, başaramadım. Sonra varile soktum, üzerine beton döktüm, yakalanacağımı biliyordum. Onu çok sevmiştim, çaresiz kaldım. Kıskançlık krizine girmiştim. Çok pişmanım. Çiftliğe gittiğimizde öldürme niyetim yoktu. Barışıp, birlikte olmayı düşünüyordum"

TÜRKİYE AYAĞA KALKTI

27 yaşındaki genç kadının öldürülmesi, Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "davaya müdahil olacağız" dedi.

Siyasi parti liderlerinden tepki gecikmedi. Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek, "Kadın cinayetlerini sonlandırmak ortak sorumluluktur" dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de İstanbul Sözleşmesi'ni hatırlattı.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür, 6284 sayılı kanuna vurgu yaptı. Kanunun uygulanması yönündeki eksikliklere dikkat çekti.

ulusal.com.tr

türkiye pınar gültekin Kadın Cinayetleri cemal metin avcı