KKTC'den önemli karar

Doğu Akdeniz'de doğalgaz gerilimin yaşandığı bir dönemde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu'ndan beklenen karar çıktı. KKTC Bakanlar Kurulu, 1982 yılında askeri maksatla inşa edilen Geçitkale Havaalanı'nın Türk İHA ve SİHA'ların merkezi yapılması yönünde karar aldı.

KKTC'den önemli karar

KKTC’de toplanan Bakanlar Kurulu, Doğu Akdeniz’de görev yapan İHA ve SİHA’ların Geçitkale Havaalanı’nda konuşlandırılması kararı aldı.

İHA ve SİHA’lar pazartesinden itibaren Geçitkale Havaalanı’ndan uçacak.

İnsansız ve silahlı hava araçlarının KKTC’de konuşlanması için uzun süredir çalışmalar devam ediyordu.

Bu amaçla Ankara’dan uzman bir ekip KKTC’ye gitti. Geçitkale’de incelemeler yapan uzman ekip olumlu görüş bildirdi.

Geçitkale Havaalanı, NATO standartlarında inşa edilmişti. Uzun süredir kapalıydı. Havaalanında savaş uçaklarının sığabileceği büyük beton hangarlar bulunuyor. Bunun yanında, pist de savaş uçaklarının rahatlıkla kalkış ve iniş yapacağı şekilde inşa edildi.

İHA ve SİHA’lar Doğu Akdeniz’de görev yapan sondaj ve savaş gemilerine eşlik ediyor.

Konuyla ilgili Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, açıklama yaptı. Bakan, Doğu Akdeniz bölgesinde oluşabilecek her türlü arama ve kurtama faaliyetlerinin Geçitkale Havaalanı üzerinden koordine edilebileceğini söyledi.

Atakan, kararın alınmasında Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon arama çalışmalarının ve Rum Kesimi'nin İsrail ile yaptığı insansız hava aracı anlaşmasının da etkili olduğunu söyledi.

ulusal.com.tr

KKTC