Ulaşım Zammına Bisikletli Tepki

Isparta’da Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’nin ulaşım hizmetlerine yaptığı yüzde 25’lik zam tepkiye neden oldu. SDÜ öğrencileri yapılan zamma bisikletleriyle tepki gösterdi.

Ulaşım Zammına Bisikletli Tepki

Isparta’da Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’nin ulaşım hizmetlerine yaptığı yüzde 25’lik zam tepkiye neden oldu. SDÜ öğrencileri yapılan zamma bisikletleriyle tepki gösterdi.

Isparta’da şehir içi otobüs ücretlerine yapılan yüzde 25’lik zam tepkiye neden oldu.Gülkent Kartlı öğrenci ulaşım fiyatı 1 TL’den 1,25 TL’ye, kartsız öğrenci ulaşım fiyatı 1,50 TL’den 1,75 TL’ye, tam fiyat ise kartlı 1,75 kartsız ise 2 TL’ye çıkarılmıştı.

Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri ise hem kantin fiyatlarına, hem otobüs fiyatlarına hem de apart fiyatlarına yapılan zamlara karşı sokağa indi.

SDÜ öğrencileri bisikletleriyle Isparta Belediyesi önünde toplandı. Belediye önünde toplanan öğrenciler burada yaptıkları basın açıklamasının ardından şehir merkezinde bisiklet turu yaptı ve SDÜ’ye hareket etti.

Bir süre bisiklet turu yapan öğrenciler hazırladıkları dilekçeleri Belediye Başkanlığına teslim ederek eylemi noktaladı.

Öğrenciler adına açıklama yapan SDÜ Öğrencisi Ali Ufuk Özalp, son günlere yapılan zamlara karşı böyle bir eylem gerçekleştirdiklerini kaydederek “Üniversite öğrencisi son zamlardan rahatsız. Kazanımlar elde etmek için burada toplandık. Belediye otobüslerinde öğrencilere zamların geri çekilmesini istiyoruz” dedi.

Öğrencilerin taleplerinden bazıları ise şöyle;

Belediye Otobüslerinde öğrencilere zamnlar geri çekilip küsuratlı fiyatlar kaldırılmalı, Gülkart ve nakit farkı giderilmelidir.

Cumhuriyet tarihinin ilk sokak kazanımı olan öğrenciye yüzde 50 indirim standardı korunmalıdır.

Bir saat içinde öğrencilere ücretsiz, vatandaşa yarım ve çeyrek ücret gibi fiyatlarla aktarma hakları tanınmalıdır.

Sefer sayıları artırılmalı, ülkemizin o çok sözü edilen “milli, manevi değerlerine bağlı, muhafazalar yapısına aykırı balık istifi, kucak kucağa yolculuk görüntüsü ortadan kaldırılmalıdır.

Haber: Bora Tüfekli/ ulusalkanal.com.tr