IŞİD'e yönelik kapsamlı operasyonlar sürüyor

Güvenlik güçlerinin IŞİD'e yönelik kapsamlı operasyonları sürüyor. Sadece Eylül ayında yurt genelinde yapılan baskınlarda çoğu üst düzey sorumlu olmak üzere 135 örgüt üyesi gözaltına alındı, 12 kişi de tutuklandı. Operasyonlarla IŞİD'in Türkiye'de düzenlemek istediği canlı bomba eylemleri de önlendi.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçlerinin terör örgütlerine yönelik kararlı mücadelesi devam ediyor.

Türk Ordusu hem yurt içi hem yurtdışında, emniyet ekipleri de yurt genelinde terör örgütlerine göz açtırmıyor.

Emniyet güçleri, Eylül ayında yurt genelinde düzenlendiği IŞİDoperasyonlarında çoğu üst düzey sorumlu olmak üzere 135 örgüt üyesini gözaltına aldı. Bunlardan 12'si tutuklandı. Yakalanan isimlerin çoğunun yabancı uyruklu olması dikkat çekti.

Başarılı operasyonlarda yakalanan IŞİD'lilerin canlı bombalı eylem planları da engellendi. Mersin Yenişehir'deki polis merkezine bombalı saldırı hazırlığındaki terörist etkisiz hale getirildi. Teröristin üzerinde 300 civarında bilyeyle güçlendirilmiş yaklaşık 5 kilogram patlayıcı bulundu.

İstanbul'da IŞİD operasyonunda gözaltına alınan ve sansasyonel eylem hazırlığında olduğu tespit edilen 3 üst düzey sorumlu tutuklandı.

Atatürk Havalimanında yakalanan IŞİD'linin üzerinde ele geçirilen şifreli flash bellekte, İstanbul'daki çok sayıda önemli adresin işaretlendiği haritalar ortaya çıktı.

Polis, jandarma ve hudut birliklerinin eylül ayında yürüttüğü çalışmalarda çok sayıda örgüte ait çok sayıda doküman, silah ve mühimmat da ele geçirildi.

ulusal.com.tr

ışid operasyon