Meteoroloji'den uyarı: Çöl sıcakları geliyor

Türkiye genelinde sıcak hava etkili olacak. Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgası ile Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgelerinde sıcaklığın 40 dereceyi aşması bekleniyor.

Meteoroloji'den uyarı: Çöl sıcakları geliyor

Haber-Kamera: Özgür Doğu Saymaz

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Türkiye yüksek sıcaklıkların etkisi altına giriyor.

Marmara, kıyı ege ile kıyı kesimlerde yaşayanların sıcak hava sistemine dikkat etmesi gerekiyor. Bu bölgelerde hava sıcaklığı mevsim normallerinin 4 ile 6 derece üzerinde seyredecek. Afrika üzerinden gelecek sıcak hava dalgası ile bazı bölgelerde hava sıcaklığı 40 dereceleri aşması bekleniyor.

Karadeniz'de görülen yağışlar, 29 Haziran'dan itibaren ülkenin doğu bölgelerine kayarken; Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde sıcak hava etkili olacak.

Sıcak hava dalgası hafta sonuna kadar etkisini gösterecek. Tatil bölgelerinde termometrelerin 41 dereceleri göstermesi bekleniyor.

İstanbul’da gölgede 32 derece olan sıcaklık, nemin de etkisiyle 40-41 derece hissedilebilecek.

Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof Dr. Doğan Yaşar, artan sıcaklıkların beklenilen artışlar olduğunu söyledi.

Yaşar, sıcak havanın tarımsal ürünlere olumlu etkisinin olduğunu belirtti.

Hafta boyunca etkili olması beklenen sıcak hava dalgasından dolayı, 11 ile 16 saatleri arasında yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısı yapıldı.

meteoroloji ege karadeniz Hava durumu marmara sıcaklık akdeniz sıcak hava Dokuz Eylül Üniversitesi Doğan Yaşar