İran'dan İsrail'e sert tepki

İsrail'in Mescid -i Akasa'ya yönelik saldırılarına İran'dan sert bir yanıt geldi. İran Dışişleri Bakanlığı sözüsü Merziye Efhem, "bu tür girişimler tehlikeli sonuçlar doğuracak, İsrail bu tutumun bedelini ödeyecek" dedi. Tahran Üniversitesi cuma hatibi Ahmet Hatemi de Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği yetkililerinin saldırılarıyı "dil ucuyla kınamakla yetindiğine" dikkat çekti.

İran'dan İsrail'e sert tepki

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya yönelik İsrail saldırılarına en sert tepki İran'dan geldi. İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Marziye Efhem, İsrail saldırılarını şiddetle kınadıklarını belirtti. Efhem, "Bu tür girişimler tehlikeli sonuçlar duğurur, İsrail bu saldırının bedelini ödeyecek" dedi.

İsrail'in saldırılarına İran'dan bir tepki de Tahran Üniveristesi Cuma Hatibi Ahmet Hatimi'den geldi. Hatimi, Cuma hutbesinde, İslam aleminin ilk kıblelerine sahip çıkmasının gerektiğini vurguladı.

Birleşmiş Milletve ve Avrupa Birliği yetkililerinin saldırıları dil ucuyla kınadığını belirten Hatimi, "bu tavır cinayetlerin devamı için siyonist rejimi cesaretlendiriyor" dedi.

Hatemi, "bölgedenin kanserli tümörü" olarak tanımladığı İsrail'in tarih sahnesinden silinmesi gerektiğini ifade etti.

Cuma namazı sonrası başkent Tahran sokaklarında da protesto gösterileri vardı. İranlılar, İsrail ve Amerika aleyhinde sloganlar atarak Filistin meydanına yürüdü.

Yakup Aslan/Tahran

ulusalkanal.com.tr