ADD Bilecik Şube Başkanı Feyzi Köse, Vatan Partisi’ne üye oldu

Atatürkçü Düşünce Derneği Bilecik Şube Başkanı Feyzi Köse, Vatan Partisi’ne üye oldu. İşçi Partisi’nin 15 Şubat 2015 günü olağanüstü kongre ile adını Vatan Partisi olarak değiştirmesinin ardından Bilecik’te de siyasette hızlandı. 8 Mart günü il başkanlık bürosunu açan Vatan Partisi’ne halkın birçok kesiminden üye katılımları gerçekleşiyor

ADD Bilecik Şube Başkanı Feyzi Köse, Vatan Partisi’ne üye oldu

7 Haziran genel seçimleri yaklaşırken Sosyaldemokrat Halkçı Parti’de il başkanlığı ve geçmiş dönemlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nde çeşitli kademelerde siyaset yapan şuan Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanlığını yürüten Feyzi Köse’nin önümüzdeki günlerde Vatan Partisi’ne üye oldu. Vatan Partisi’ne katılmaktan gurur duyduğunu belirten Köse, Atatürk’ü ve 6 Ok’u savunduğu için Vatan Partisi’ne üye olduğunu belirtti. Uzun bir süre CHP içerisinde görev aldığını söyleyen Köse, “6 Ok’u kabul etmeyen, Atatürk’ün koltuğuna layık olmayan kişiler oturduğu için CHP’den istifa ettim” dedi. Köse, yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer aldı:

“Yürekten inandığım bir karar oldu”

“Vatan Partisi’ne üyeliğim yürekten inandığım bir karar oldu. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2014 yılında yapılan kurultayına kadar seçim dönemlerinden, referandumlardan beri Cumhuriyet Halk Partisi’nin 6 Ok’tan uzaklaştığını gören birisiyim. Bundan dolayı siyasi olarak sıkıntılar yaşadım. Çünkü 1980 sonrası SODEP, SHP, CHP geleneğinde kuruculuktan, il başkanlığına ve belediye meclis üyeliğinden gelen birisi olarak 30 kusür yıldır hizmet verdiğim partimden kopma noktasına gelmiştim. CHP’nin 2014 yılındaki büyük kurultayına kadar sabrettim. Kurultaydan sonra kafam iyice netleşti. 6 Ok’u kabul etmeyen, Atatürk’ün koltuğuna layık olmayan kişiler oturduğu için CHP’den istifa ettim. CHP’den yüreğim kan ağlayarak istifa ettim. İstifa dilekçemi kurultaydan sonra üç gün boyunca çalışarak yazdım. Dilekçemde şunu belirttim; partiye gerçek Atatürkçüler, gerçek 6 Ok’çular geldiğinde o partide buluşmak üzere veda etmiştim.

“Yerim, Vatan Partisi”

Bu süre içerisinde yıllardım sempati ile yaklaştığım İşçi Partisi’ni izliyordum. Bu parti 2006 yılındaki programına 6 Ok’u hedef koyduğu için vatan, bayrak, Türk milleti dediği için takip ediyordum. Bu izleme sürem 2012 yılının 19 Mayısında eteğe kemiğe bürünmeye başladı. 19 Mayısta 240 bin kişi İstanbul’da Atatürk’e sahip çıkan o büyük yürüyüşü yaptığında gurur duydum. Bilecik’ten o yürüyüşe katılan gençlerle gurur duydum. O tarihten sonra İşçi Partisi’nin her eyleminde yer almak için yanıp tutuştum. Silivri eylemlerine, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına, 10 Kasımlara, 19 Mayıs’ta samsun’dan Ankara’ya büyük yürüyüşlere ve bütün eylemlere severek katıldım. Dolayısıyla izlediğim bu partinin 15 Şubat 2015 tarihinde adını değiştirerek Vatan Partisi’ne dönüşmesi üzerine benim yerim burası diye karar verdim. Bu kararı tamamen yüreğimle ve aklımla verdim. Hiçbir yerden etkilenmeden bağımsız bir şekilde davrandım. Bu kararımla da doğru yaptığıma yürekten inanıyorum.

Vatan Partisi, Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘Söz konusu vatanda gerisi teferruattır.’ Şeklindeki sözlerinin en güzel yansıma örneğidir. Günümüzde vatanın bu kadar tehlikeye düştüğü Doğu ve Güneydoğu’da devlet otoritesinin kalmadığı, devlet memurlarının görev yapamaz, askerin kışlasından polisin karakoldan çıkamadığı dönemde Vatan Partisi adıyla her türlü özveriye layık bir girişim. Benim yerim burasıdır dedim.

“Vatan Partisi’nin bir neferi olmaktan gurur duyuyorum”

Vatan Partisi’nin bir neferi olmaktan gurur duyuyorum. Hiçbir ikbal peşinde koşmadım. Hiçbir dönem hiçbir yere aday olacağım diye yanıp tutuşmadım. Sadece bilincimle, aklımın erdiği, dilimin döndüğü kadar bulunduğum partide faydalı olmaya çalıştım. Bugün Bilecik’te Atatürkçü Düşünce Derneği’nin şube başkanıyım. Üç dönemdir şube başkanlığını yürütüyorum. 6 yıldır bunu başarı ile yürüttüğüme inanıyorum. Atatürkçü Düşünce Derneği’nin şube bakanı olduğumda il basın demecimde şunu söylemiştim; Atatürkçülük kimsenin tek elinde değildir. Atatürkçü Düşünce Derneği hiçbir partinin arka bahçesi değildir. Bölücü vatan hainleri, şeriatçı, gericilere derneğimiz kapalı. Bunun haricinde her kesime eşit mesafede ve herkese açığız demiştim. Hala aynı görüşteyim. Vatan Partisi de siyasi teşkilatlanmada aynı görüştüğü için benim fikirlerimle örtüşüyor. Vatan Partisi’nde de bölücü vatan hainleri ile şeriatçı yobazlara kapalıdır. Bunun haricinde her insana, her siyasi görüşe açıktır. 15 Şubatta Türkiye tarihinin en kaliteli kurultaylarından birini yapan Vatan Partisi’nin kurultayında temel slogan; milliyetçiler, halkçılar, sosyalistler, devrimciler birleşiniz. Bundan daha güzel bir slogan olabilir mi?

“Gururla Vatan Partisi’ne üye oldum”

Türkiye’nin zor günler yaşadığı, açlık sınırının ortada bir felaket gibi dolaştığı, komşu ülkelerimizle zoraki savaşa sokulmak istendiği, ekonomik, siyasi, askeri yönden ülkenin tüketilişe gidildiği bir dönemde Vatan Partisi’nin önemli bir sloganı var. ‘Gülümse Türkiye, Vatan Partisi geliyor!’ Bu karabasanlar içindeki halka bir mesaj veren ne kadar olumlu bir slogan. Bakın, Sayın Genel Başkanımın 15 Şubat büyük kurultayında söylediği bir laf vardır. ‘Biz logomuzu da ismimizi de değiştiririz. Uygun görürseniz genel başkanınızı da değiştirebilirsiniz’ demişti. Yine o kurultayda ‘40 yıllık partili ile bir saat önce üye olan bizim gözümüzde eşittir’ demişti. ‘Biz çıkarı için, koltuk için geleceklere kapalıyız, gelmesinler. Bize bu vatan sevdası ile yananlar gelsin’ demişti. Ben bunları çok önemsediğim için gururla Vatan Partisi’ne üye oldum. Elimden geldiğince de Vatan Partisi için çalışmaya devam edeceğim.

“Gelin Vatan’da birleşelim”

Biz hiçbir partiyi bölmek, hiçbir partiyi karalamak için yola çıkmadık. Biz vatanın bölünme tehlikesine karşı gerçek Atatürkçülerin, gerçek altı okçuların, gerçekten vatan sevdası ile yanan cumhuriyetçilerin, aydınların bir araya gelmesi ve milli bir hükümet kurması için çalışan bir grubuz. Onun bir parçası olmak beni mutlu ediyor. Bu çağrıyı onlarca kez genel başkanımız ve arkadaşlarımız yaptı. Ben de bu çağrıyı yineliyorum. Ey sosyalistler, devrimciler, milliyetçiler, halkçılar. Gelin Vatan’da birleşelim. Üreten bir Türkiye için, bölgesinde dostluk ve barış mesajları ile komşuluk ilişkilerini geliştiren bir Türkiye için, ülkemizin birliğini, milletimizin birliğini sağlayacak dayanışma için Vatan’da birleşelim. Önümüzdeki süreç ayrışma süreci değildir. Bakın genel başkanımız defalarca çağrı yaptı. Atatürk heykelinin altında altı ok ilkeleri adı altında varsanız her türlü birliğe açığız demişti. Ama Seyid Rızaların, Said Nursilerin değil, altı oku 1930’ların CHP’sini tanımıyorum diyen yeni CHP’liler ile değil, kısacası hiçbir partiye çamur atmak için yola çıkmadık. Hiçbir partiyi bölme amacı ile yola çıkmadık. Sadece ve sadece gerçek Atatürkçüleri, gerçek yurtseverleri, altı oka sahip çıkacak, ki o altı ok anayasamıza 1937 Anayasasında devletimizin yasal Atatürk ilkelerini yansıtan ilkeleridir. Bu ilkeler olmazsa olmazımızdır. Bu ilkelerin altında herkesi birleşmeye çağırıyoruz.

“Vatan Partisi’nde olmak her Türkün olmazsa olmaz görevidir”

Önümüzdeki seçimlerde bizim ağzımızdan hiçbir partinin adayını karalayan, hiçbir partiye çamur atan laflar duymayacaksınız. Biz sadece üreten Türkiye’yi, birleştiren Türkiye’yi, bütünleştiren Türkiye’yi, halka refahı nasıl veririz, komşularımızla dostluğu nasıl pekiştiririz diyen, ölen batının yerine doğan güneş gibi bir doğu Avrasya’nın ışığını gören bir zihniyeti yansıtmak istiyoruz. Buradan bütün komşularımızla iyi geçineceğimizi şimdiden belirtecek çalışmaları görüyorsunuz. Vatan partisi kuruluyor daha 10 gün geçmeden ilk ziyaretini Suriye’ye yapıp Beşer Esad’a selam olsun diyor. Suriye’nin Atatürk’üne selam olsun. Türkiye’nin bütünlüğüne selam olsun demektir. Suriye-Türkiye dostluğu ve kardeşliği bölge barışı için olmazsa olmazdır. 1 aylık parti gündem belirliyor. Meksika’ya gidiyor, Latin Amerika ülkelerinin dayanışma toplantılarına katılıp Türkiye’yi tanıtıyor. Dostluk anlaşmalarına ses veriyor. Ermeni soykırımı yalandır diye İspanyolca yazılmış Latin kökenli bütün ülkelere kitapçık dağıtıyor ve orada saygıyla alkışlanıyor.

Genel başkanımız hiçbir partinin yapamadığını bugüne kadar 2002 yılından beri Türkiye’nin gündemini yalan yanlış haberler ile tek başına belirleyen Recep Tayyip’lere karşı çıkıyor aslanlar gibi emperyalizmin yalanıdır Ermeni soykırımı yalanı diye Avrupa’da hakkımızı arayabiliyor. Bütün dünyanın saygısını uyandıracak, ülkelerin kararlarını değiştirecek olaylara imza atabiliyor. Kimsenin peşinden sürüklenmeden gündemi belirleyecek çalışmalar yapıyor. İşte Vatan farkı budur. Bu yüzden Vatan Partisi’nde olmak her Türkün olmazsa olmaz görevidir. Çağrımızı yineleyerek sözlerime son vermek istiyorum, Vatan Partisi milliyetçileri, ülkücüleri, halkçıları, devrimcileri, sosyalistleri, herkesi kucaklamaya hazır tek partidir. O yüzdendir ki, müftüsünden işçisine, mühendisinden doktoruna, siyasetçisinden askerine, askerin erinden generaline, her kesimi kucaklayan bir seferberlik başlatmıştır. Akın akın Vatan’da toplanıyorlar. Bilecik’te hiç siyasete bulaşmamış insanlar geliyor, üye oluyorlar. Ben de bu duygularla üye oldum ve bu duygularla Vatan Partisi’ni bütün Bilecik’e, bütün Türkiye’ye kamuoyuna selamlıyorum. Bütün Bilecikli arkadaşlarıma hemşehrilerime, yurttaşlarıma Vatan’da birleşelim çağrısı yapıyorum. Başlangıçta belirttiğim sözümü de tekrarlayarak sözlerimi bitiriyorum; ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Yaşasın Vatan Partisi.’

Korkmaz Kesik

yarin11.com