ABD'nin yeni planı: Obama süreyi uzattı

ABD Başkanı Barack Obama, Afganistan ile ilgili planlarında değişiklik yaptı. Obama, ülkesinin Afganistan'daki askerlerini çekme süresini uzattığını açıkladı.

ABD'nin yeni planı: Obama süreyi uzattı

Beyaz Saray'da ülkesinin yeni planı konusunda açıklamalar yapan ABD Başkanı Barack Obama, Afganistan planlarında değişikliğe gitti.

Askerlerini çekme süresini uzattığını açıklayan Obama, Afganistan'da bulunan 9 bin 800 askerin 2016'nın sonuna kadar ülkede kalacağını, 2017 başında asker sayısının 5 bin 500'e indirileceğini açıkladı.

Obama askerlerinin bir bölümünün Afgan güvenlik güçlerini eğitmeye devam edeceğini, El-Kaide gibi örgütlerle mücadelenin de süreceğini kaydetti.

"Afganistan'ın bir kez daha ülkemize saldıranlara sığınma yeri olmasına izin vermeyeceğim" diyen ABD Başkanı, Afgan güçlerinin bazı kazanımlar elde etmesine rağmen ülkelerinde güvenliği sağlamada hâlâ yeteri kadar güçlü olamadıklarını da öne sürdü.

Obama, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani'nin kendisinden güvenlik konusunda destek istediğini de ifade etti.

ABD Başkanı, geçen yıl yaptığı açıklamada Afganistan'daki askerleri 2016 sonuna kadar çekmeyi planladığını, yaklaşık bin askerin Kabil'deki ABD Büyükelçiliği'ni korumak üzere ülkede kalacağını belirtmişti.

ulusalkanal.com.tr