Batı ambargosu deliniyor!

İran yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor. İran ekonomik yatırım ve teknik yardım örgütü başkan yardımcısı Kuroş Tahirfer, büyük yabancı yatırımcıların İran'ı ziyaret edeceğini açıkladı.

Batı ambargosu deliniyor!

Yaptığı ekonomik hamlelerle bölgenin yükselen gücü olan İran, yabancı yatırımcıları ağırlayacak. Dünyaca ünlü markaların yöneticileri İran'ı ziyaret edecek. Açıklamayı, İran ekonomik yatırım ve teknik yardım örgütü başkan yardımcısı Kuroş Tahirfer yaptı. Nükleer görüşmelerdeki olumlu havanın batılı şirketleri hareketletlendirdiğini söyleyen Tahifer, dünyaca ünlü markaların İran piyasalarını incelemek ve yatırım yaplak için kendileriyle temas halinde olduklarını belirtti.

İran Daily gazetesine konuşan Tahirfer, iş gücü hammadde kaynaklarının bolluğu, karayolu ve demiryolları ile bu kaynaklara erişilebilirliğinin yabancı yatırımcılar için fırsat olduğu yorumunu yaptı.

Siyasi husumetin sadece batılı ülkelerin zararına olacağına vurgu yapan Tahirfer, İran'ın yabacı yatırımcılarla çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

Bu gelişmeler İran'a ekonomik amborgoların kalkacağı şeklinde yorumlandı. Zira, İran'a giden yabancı yatırımcı sayısı geçen yıla oranla sekiz kat artmış durumda. İran'ın yabacı yatırımcılara tanıdığı imtiyazlar ve nükleer müzakerelerin olumlu sonuçlanması da bu sayının daha da artacağına işaret ediyor.

uluslkanal.com.tr