Yemişim Ahmet Çakar'ı

Fethiyespor, 'Yüce Atatürk' tişörtleriyle çıktıkları Fenerbahçe maçı sonrası yaptığı yorumlar nedeniyle Ahmet Çakar'a tazminat davası açtı. Çakar, stattaki binlerce sarı lacivertli taraftarın alkışladığı bu davranış için "terbiyesizlik" demiş, Atatürk'ün provakasyonu arttırmak adına alet edildiğini söylemişti.

Yemişim Ahmet Çakar'ı

Bu sözler davalık oldu. Fethiyespor kulübü ve başkanı İsmail Öztürk, eski hakem Ahmet Çakar'a 50 bin TL'lik tazminat davası açtı.

Ahmet Çakar'ın sözler bununla da sınırlı değil. Fethiyespor'un Atatürk'ü provakasyona alet ettiğini söyleyen Çakar, işi daha da ileri götürdü ve 'İnşallah küme düşerler' dedi.

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne yapılan başvuruda, Fethiyespor'un ve Başkanı'nın hiçbir siyasi bağlantıları olmadığı, sporu siyasete alet etme gibi bir düşünce taşımadıkları da vurgulandı.

Dilekçe'de Fethiye Spor Kulübü Başkanı İsmail Öztürk ve Fethiyespor camiasına hakaret ettiği belirtildi. Fethiyespor'un ve başkanının manevi şahsiyetlerinin hedef alınarak karaladığı, beddua ettiği, kamuoyundaki saygınlık ve itibarının küçük düşürdüğü de öne sürüldü.

Dilekçede ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Oysa ki Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan, Anayasamızın değiştirilemez maddelerinde yer alan bir şahsiyet olup her Türk vatandaşının Anayasa'ya bağlılığı tartışılmaz olacağından tüm toplumca kabul edilmiş bir değerdir. Tüm toplumca kabul edilen bir değerin provokasyon aracı olarak değerlendirilmesi ve davacı müvekkillerin provokatör olarak nitelendirilmesi alenen hakaret ve kişilik haklarının ihlaldir.

ulusalkanal.com.tr