Türk-İş’ten kıdem protestosu

İşçi kesimi, Kıdem Tazminatı'na sahip çıkıyor. Hemen her sektörden çalışanlar, kıdem tazminatında olası bir değişikliğe karşı tepkilerini dile getiriyor. Türk-İş'e bağlı sendikalar, Hükümete İstanbul'dan seslendi. Ortak açıklamada, "kıdeme dokundurtmayız" denildi. Kıdem Tazminatı mücadelesinde sendikalara tam destek veren Vatan Partisi’nin Hatay ilçe örgütü, Özçelik İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Güngör’ü ziyaret etti.

Türk-İş’ten kıdem protestosu

Hükümet, Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi ile kıdem tazminatının temelini oluşturan konuları ortadan kaldırmak istiyor. Ancak yıllarca dökülen alın teriyle oluşan birikim, işçinin tek güvencesi… İşçi kesiminin kendi deyimiyle; “kırmızı çizgisi”...

Metal işçisinden madenciye, turizmden belediye işçisine her sektörden çalışanlar, kıdem tazminatında olası bir değişikliğe karşı tepkilerini dile getiriyor. Türk-İş’e bağlı sendikalar, İstanbul Bahçelievler’de hükümete seslendi.

Türk İş İstanbul 1’inci Bölge Başkanı Adnan Uyar, “Kıdem tazminatı çalışma hayatının temelidir. İşçinin son kalesidir. Ortadan kalkarsa İş Kanunu anlamını ve işlevini kaybedecektir.” dedi. Türk-İş’in eylemine Vatan Partisi Bahçelievler İlçe Başkanlığı da destek verdi.

Türk-iş yönetimi ise medya kuruluşları ve siyasi partilere mektup gönderdi. Mektupta, işçiyi yok saymayın, sesine kulak verin. Kıdemimiz kırmızı çizgimizdir; aşılırsa cevabımız genel grev olur” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Hatay’da Vatan Partisi İl Başkanlığı heyeti, bölgenin en büyük sendikalarından biri olan Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şubesini ziyaret etti.

Vatan Partisi İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, “Partimiz her zaman emekçinin emrindedir” dedi.

ulusal.com.tr

kıdem tazminatı