Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras Türkiye'yi suçladı

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye'yi tek taraflı talepleri nedeniyle NATO'nun Ege'deki faaliyetlerini engellemekle suçladı. Çipras, NATO gemilerinin bölgede operasyon yapmasına izin vermediğini söyledi. İddia, Türk Dışişleri Bakanlığı tarafından yalanlandı.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras Türkiye'yi suçladı

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, "Türkiye faaliyetleri engelliyor" dedi, Ankara'yı NATO’ya şikâyet etti.

Başkent Atina’da NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’i ağırlayan Çipras, ortak basın toplantısında Ege denizindeki gelişmelere değindi. Çipras, Türkiye’nin Ege Denizi’nin güney kısmını ‘askerden arındırılmış bölge’ olarak değerlendirdiği için NATO gemilerinin bölgede operasyon yapmasına izin vermediğini söyledi.

Yunan Başbakan, "Ne yazık ki, NATO’nun faaliyeti ve bunun etki alanınına ilişkin hâlâ önemli bir yolumuz olduğunu düşünüyorum" dedi.

İddialara Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan yanıt geldi. Bakanlık Sözcüsü Tanju Bilgiç, iddiaların temelsiz ve haksız olduğunu belirtti.

Bilgiç, "Ülkemiz, Ege ile ilgili birbiriyle bağlantılı çok sayıdaki sorunun kapsamlı ve kalıcı biçimde çözümü için samimiyetle çaba sarfetmekte ve irade ortaya koymaktadır. Beklentimiz bu çerçevede yürütülmekte olan istikşafi görüşmelerin bir an önce tamamlanması ve kalıcı bir çözüme ulaşılmasıdır" dedi.

ulusalkanal.com.tr

yunanistan başbakanı aleksis çipras