Türkiye kademeli olarak normalleşme dönemine giriyor

Türkiye kademeli olarak normalleşme dönemine giriyor. Yurdun dört bir yanında "kontrollü sosyal hayat" başladı. Peki, bugün neler yaşandı. Ulusal Kanal yurdun dört bir yanından aktardı.

Türkiye kademeli olarak normalleşme dönemine giriyor

İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon, Gaziantep… Ulusal Kanal yurdun dört bir yanında geçiş sürecini izledi.

Türkiye koronavirüs ile mücadelede verdiği başarılı sınavın ardından normalleşme dönemine girdi. Sosyal hayatın başladığı kentlerde tedbirler elden bırakılmıyor. Kontrollü sosyalleşme sürüyor.

Tedbirler kademe kademe gevşiyor. AVM’ler ve berberler açıldı. Türkiye’nin bazı noktalarında alış-veriş merkezlerine rağbet olmadı. Vatandaşların pek tercih etmediği AVM’lere girişler kontrollü olarak yapıldı. Ulusal Kanal ise sokağın nabzını tuttu.

Burası İstanbul… Yurdun en kalabalık şehri… İstanbul Bayrampaşa’daki alış-veriş merkezinde sınırlı sayıda insan gözlendi.

Burası ise Mecidiyeköy… Normal zamanda trafiğin kilitlendiği noktada araç yoğunluğu yaşanmadı. Vatandaşlar ise kurallara uyarak hareket etti.

Normalleşme süreciyle birlikte bugün birçok alışveriş merkezi kapılarını açtı. Ulusal Kanal, Ankara’daki son durumu da aktardı…

Ve turizm kenti İzmir… Berberler kepenklerini kaldırdı. İş başı yapılan dükkânlarda önlemlere dikkat edildi.

Trabzon’daki manzara da İstanbul’daki gibiydi. Açılan AVM’ler boş kaldı.

Gaziantep’te ise sokağa çıkma yasağı sonrası yoğunluk yaşandı. Gaziler Caddesi Balıklı Meydanı’nda son durum buydu. Gaziantep Valiliği maske takmayı zorunlu hale getirdi. Sosyal mesafe uygulaması 3 metreye çıkarıldı.

ulusal.com.tr

izmir istanbul ankara türkiye ​Gaziantep normalleşme dönemi