"WAYU" İran ziyaretini tamamladı

TGB öncülüğünde kurulan Dünya Antiemperyalist Gençlik Birliği, İran temaslarının son gününde gazetecilerle bir araya geldi. Heyette Türkiyeyi temsil eden TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, "Emperyalizmin bölgedeki hedeflerine karşı gençlere düşen sorumluluğun farkında olduklarını" söyledi.

TGB öncülüğünde kurulan Dünya Antiemperyalist Gençlik Birliği, İran ziyaretlerinin son gününde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kısa adı WAYU olan Dünya Antiemperyalist Gençlik Birliği'nin Genel Sekreteri Elif İlhamoğlu, İran ziyaretlerini değerlendirdi. İlhamoğlu, İranlı gençlerle gerici ve bölücü teröre karşı Türkiye’nin, Suriye’nin ve İran’ın toprak bütünlüğünü savunan mevzide birleşme kararı aldıklarını belirtti.

Toplantıya ev sahipliği yapan “Uluslarası Sömürülmüş Halklarla Dayanışma Kurumu” Genel Başkanı Seyyid Ali Abbasi de emperyalizmin yarattığı terörün mağduru halkarın yanında olmayı görev bildiklerini dile getirdi.

Abbasi, İran’ın ev sahipliğinde geniş katılımlı Uluslararası bir toplantı kararı aldıklarını ilan etti.

Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Çağdaş Cengiz de ABD’nin Irak işgai ile başlayan sürece dikkat çekti.

Cengiz, Emperyalizmle mücadele kapsamında sorumluluklarının olduğunu kaydetti.

Haber - Kamera: Yakup Aslan

ulusalkanal.com.tr