İran'dan Türk bilim insanı Sami Erol Gelenbe'ye ödül

İslam dünyasının Nobel'i "Mustafa Bilim ödülü" sahiplerini buldu. Hz. Muhammed'e atfedilen ödül, iletişim alanındaki çalışmaları ile bilim ve teknoloji dünyasında adından söz ettiren Türk bilim insanı Profesör Sami Erol Gelenbe'nin oldu. Ulusal Kanal'a konuşan Gelenbe, bilimsel çalışmalarda ilerleme için bölge ülkelerinin ciddi yatırımlar yapması gerektiğine dikkat çekti

Mustafa bilim ödülleri İran'da düzenlenen ihtişamlı bir törenle sahiplerini buldu.

Türk bilim insanı Prof. Sami Erol Gelenbe, çok programlı bilgisayar sistemlerinin performansı, ağ protokolleri gibi konularda yaptığı özel çalışmaları ile "Mustafa Bilim ödülü"ne layık görüldü.

Ödülü kazanan bir diğer isim ise başarılı enformasyon teorisindeki çalışmaları ile tanınan İranlı biim insanı Muhammed Emin Şükrullahi oldu.

Gelenbe ödülünü, İran Bilim ve Teknolojiden sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Sorena Settari, İran Akademiler Birliği Başkanı Abdüsselam Mecali ve Meclis Başkan Vekili Ali Rıza Merendi'nin elinden aldı.

İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen ödül törenine dünyanın çeşitli ülkelerinden davetliler katıldı.

İslam dünyasının Nobel'i olarak anılan ödül geçen dönemde nano teknoloji ve biyoteknoloji alanlarında çalışma yapan bilim insanlarına verilmişti.

Törenin ardından Ulusal Kanal'a konuşan Profesör Gelenbe, bölge ülkelerinin bilimse çalışmalarda başarıya ulaşması için yöneticilere ciddi sorumluluk düştüğünü söyledi.

ulusal.com.tr

iran sami erol gelenbe