Eli boş döndü

Amerikan Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın kritik Türkiye ziyareti bitti. Görüşmelerin içeriğine ilişkin açıklama Amerikan yönetiminden yapıldı. Beyaz Saray'dan üst düzey bir yetkili, "anlaşma imzalanmadı" dedi. Yetkili, "Suriye ve IŞİD ile mücadele konularında açıklık kazandırılması gereken noktalar olduğunu" belirtti.

Eli boş döndü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile 4 saatlik bir toplantı gerçekleştiren ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Türkiye ziyaretinden eli boş döndü. Ziyaretin içeriğine ilişkin açıklama yapan Beyaz Saray, "anlaşma imzalanmadı" dedi.

Beyaz Saray'dan gönderilen brifing deşifresine göre ABD yönetiminden üst düzey yetkililer ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, İstanbul'dan ABD'ye dönerken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir üst düzey yetkili, İncirlik üssü ve Esad'dan bahsedilmediği hatırlattı. "Görüşmelerde ilerleme sağlanıp sağlanmadığına" ilişkin soru üzerine de "anlaşma imzalamadılar yanıtını verdi.

"Çözülmeyen bazı ilave sorunları vardı ve her iki yönetim bunların üzerinde gelecek günlerde kafa yoracak" diyen yetkili, ÖSO'nun eğitilip donatılması için de "bu noktada kesinleşmiş bir karar yok" ifadesini kullandı.

Yetkili, "Suriye'de Esad rejiminin şiddet yanlısı gruplar için mıknatıs görevi gördüğü konusunda tarafların hem fikir olduklarını" dile getirdi. Ancak, ABD'nin Suriye stratejisinin değiştirdiğine yönelik açık bir ifade kullanmadı.

ulusalkanal.com.tr