Ankara'da ilk FETÖ kararı: Müebbet verildi

FETÖ'cü darbe girişimine ilişkin Ankara'da açılan davalarda ilk karar Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'nın derdest edilmesine ilişkin duruşmadan çıktı. 27 sanığın 23'ü ağırlaştırılmış müebbet cezasına, bir kişi de 12 yıl hapis cezasına çaptırıldı. Firari sanık eski Tuğgeneral Ali Kalyoncu'nun dosyasının ayrıldığı davada 2 er ise tahliye edildi.

Ankara'da ilk FETÖ kararı: Müebbet verildi

FETÖ davasında ilk karar çıktı, müebbet hapis cezaları verildi.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'nın derdest edilmesine ilişkin açılan dava sonuçlandı.

Ankara 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinde görülen davaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatları ve yakınları katıldı.

Mahkeme heyeti 27 sanıktan 23'üne ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi.

MÜEBBET CEZASI ALANLAR

Mutlu Serkan Vurdem, Ertuğrul Yavuz, Yusuf Yiğit, Erkan Erol, Mahmut Gündoğdu, Haydar Aktaş, Burhan Özdil, Ali Hızlı ve Süleyman Selek hakkında "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "Kişi hürriyetini yoksun kılma" suçundan da 12'şer yıl hapis cezası verildi. Fevzi Şimşek, Adem Parlak, Burak Ercan, Mustafa Deyan, Servet Taşçı, Memnan Yeşilbaş, Selçuk Uçak, Yüksel Karatay ve Osman Ertuğal da aynı cezaya çaptırıldı. Davada yargılanan diğer sanıklar Yunus Emre Ceviz, Ömer Eraslan, Güven Kiper, Sebhetullah Demir ve Murat Sarı hakkında ise müebbet hapis cezası ile 10'ar yıl hapis cezası verildi.

Davada Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı eski komutanı Muhsin Kutsi Barış da "Kişiyi hürriyetinden alıkoyma’ suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Davanın firari sanığı eski Tuğgeneral Ali Kalyoncu’nun dosyası ise ayrıldı.

Mahkeme kararında iki de beraat kararı var. Buna göre, er askerler Mehmet Akif Özyılmaz ve Aykut Şahin beraat etti.

ulusalkanal.com.tr

ankara fetö