Doğu Perinçek'e 2 yıl 2 ay hapis cezası

"Kanunsuzsunuz" demenin bedeli 2 yıl 2 ay 7 gün... İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e verilen bu cezanın gerekçesi ise Ergenekon hakim ve savcılarına hakaret. Kararla birlikte Perinçek'e Ergenekon davasındaki savunmaları nedeniyle verilen hapis cezalarının toplamı 20 yılı aştı...

Doğu Perinçek'e 2 yıl 2 ay hapis cezası

Ergenekon savunmasında hakimler ve savcılara "Kanunsuzsunuz" diyen İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e 2 yıl 2 ay 7 gün daha hapiscezası verildi.

Ergenekon davasındaki savunması nedeniyle Perinçek'e verilen hapis cezalarının toplamı ise 20 yılı aştı.

Perinçek, savunmasına açılan davadaki savunması nedeniyle bile yargılandı.

Perinçek yasaklı olduğu duruşmalarda kendisi hakkında tanıklık yapanları dinleyememişti. Mahkemeni dinleyemediği tanıklarla ilgili beyanlarını sorduğu Perinçek mahkeme heyetine uygulamanın "kanunsuz" olduğunu hatırlattı.

Perinçek'in sözlerine üzerine Ergenekon hakimleri Hasan Hüseyin Özese, Fatih Mehmet Uslu ve Ercan Fırat ile Savcı Mehmet Ali Pekgüzel'e hakaret suçlamasıyla dava açıldı.

Perinçek'in avukatı Ümit Kaplan, Silivri hukukundaki kanunsuzlukların herkes tarafından dile getirildiğini belirtti. Perinçek de savcılık ifadesinde sözlerinin savunma kapsamında olduğunu vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

Doğu Perinçek ergenekon savcı hapis hakim ceza