Iğdır kayısısı, üreticinin yüzünü güldürdü
Hasadı yapılan Iğdır kayısısı, bu yıl bereketi ile üreticinin yüzünü güldürdü. Bize ise tüketmek düştü. Kadınlar sofralık kayısı olarak bilinen Iğdır kayısısını 4 farklı şekilde tüketicinin tercihine sunuyor
Hasadı yapılan Iğdır kayısısı bu yıl bolluğu ile üreticinin yüzünü güldürdü.
Mayıs ayının sonunda olgunlaşan, Haziran ayı içerisinde hasadı yapılan Iğdır kayısısı tüketilmek için dört farklı şekilde işleniyor.
Yaş olarak tüketilmesinin dışında güneşte kurtularak, reçeli yapılarak, çekirdeği kuruyemiş olarak ve kış aylarında yemeklerde tüketilmek üzere işleniyor.
Ev hanımı Sakine Çoğaz, Iğdır kayısısının çok çabuk bozulabildiğini bu yüzden ağaçtan topladıkları kayısıların hemen tüketilmesi gerektiğini söyledi.
Çoğaz, kayısı hakkında bilgiler verdi.