IŞİD 4 bin Türkü Musul’da Türkiye’ye karşı eğitiyor

IŞİD terör örgütüne katılan Türklerin Musul’da eğitildiği öğrenildi. Eğitim sonrası görevlendirilecekleri ülke ise Irak ya da Suriye değil Türkiye! Kaynaklar, Musul’da Türkleri eğiten uzmanların da Türk olduğunu belirtiyor

IŞİD 4 bin Türkü Musul’da Türkiye’ye karşı eğitiyor

IŞİD terör örgütüne katılan Türklerin Musul’da eğitildiği öğrenildi. Eğitim sonrası görevlendirilecekleri ülke ise Irak ya da Suriye değil Türkiye! Kaynaklar, Musul’da Türkleri eğiten uzmanların da Türk olduğunu belirtiyor

Aydınlık’ın askeri kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Türkiye’nin çeşitli illerinden IŞİD’e katılan Türkler özel eğitimden geçiriliyor. IŞİD’in Türklerin eğitimi için Musul’da bir kamp kurduğunu ve kampta yaklaşık 4 bin civarında militanın eğitim gördüğünü ifade eden askeri kaynaklar, eğitimden geçirilen Türklerin esas olarak Irak ve Suriye için değil, Türkiye’de görev yapmak için eğitildiklerini vurguladılar. Kaynaklar Musul’da Türkleri eğiten uzman kişilerin de Türk olduklarını belirtti.

IŞİD’in Türkiye’ye, özellikle de büyük illere yerleştiğini kaydeden kaynaklar, bu konuda hükümetin ciddi bir zafiyet içinde olduğunu, Türkiye’ye gelen IŞİD militanlarının bir süre sonra izlerini kaybettirdiklerini vurguladı.

‘BÜYÜK PLANIN PARÇALARI’

Irak’ta ve Suriye’de çatışan IŞİD militanlarının hem dağda, hem ovada, hem çölde savaşma yeteneğine sahip olduklarına ve özel eğitimden geçirildiklerine dikkat çeken kaynaklar, “IŞİD olayı bambaşka bir iş. Bölgede uluslararası güçlerin bilgisi dahilinde hareket ettikleri izlenimi var. Militanların bu kadar profesyonel olması garip. Büyük bir planın parçası olarak bölgede bulunuyorlar” bilgisi verdiler.

Daha önce Aydınlık’a açıklama yapan emekli General Haldun Solmaztürk de önümüzdeki dönemde IŞİD saldırılarının Türkiye’ye sıçrayabileceği uyarısı yapmıştı. Solmaztürk, “Bu durumu en iyi AKP Hükümeti biliyor. Hükümet ipleri kaçırdı, panik içinde. İşlerin kötüye gittiğinin farkında. Bir yanda IŞİD, diğer yanda PKK. Hükümet iki terör örgütünün kıskacında. İkisi de AKP Hükümetinin zafiyetlerini biliyor ve ona göre davranıyor” demişti.

Bu arada, IŞİD içindeki Avrupalı sayısının 2 bin civarında olduğunu belirten askeri kaynaklar, Avrupa’dan gelen militanların Suriye ve Irak’a geçiş yolunun Türkiye olduğunu bildirdi.

SADAT MI EĞİTİYOR?

IŞİD’e katılan Türklerin Musul’da bir kampta eğitilmesi, eğiten kişilerin Türkçe konuşması ve Türk olması SADAT’ı gündeme getirdi. Konunun uzmanları, hükümetin bilgisi ve onayı ile kurulan ve Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan emekli olmuş eğitimli kişilerin görev aldığı SADAT’ın IŞİD’e katılan Türklerin eğitiminde rol alıp almadığının araştırılması gerektiğini bildirdiler. SADAT’ın internet sitesinde, “gayrınizami harp” konusunda eğitim verebileceklerinin vurgulandığına dikkat çeken uzmanlar, bölgenin yasa dışı işler cenneti haline geldiğini ifade ettiler.

YEDEK PARÇA KONYA’DAN

Suriye ve Irak’ta silahlı mücadele yürüten terör gruplarının ve IŞİD’in ihtiyacı olan silah, yedek parça ve bazı mühimmatların Konya’daki bir firmadan karşılanmaya devam ettiği öğrenildi. Aydınlık’a bilgi veren Konyalı bir kaynak şu bilgileri verdi: “Bu şirket Y. Ö. adındaki emekli bir jandarma binbaşıya ait. Suriye’de olaylar başlayana kadar bu şirket zor durumdaydı. Şu anda trilyonlarla oynuyor. Bölgedeki tüm terör gruplarıyla temas halinde. Bu iş hükümetin ve istihbaratın onayı olmadan olmaz. Büyük ihtimalle Katar ve Suudi Arabistan’dan gelen paralarla muhaliflerin ihtiyaçları bu şirketten karşılanmış. Bazı yasa dışı silah ve mühimmatın da aynı şirketten karşılandığına ilişkin şüpheler var.”

Aydınlık