Hamile çocuk skandalını ortaya çıkaran görevli konuştu

Türkiye’nin gündemine oturan 115 hamile çocuk ile ilgili kayıtların polise bildirilmediğini ortaya çıkaran hastane personeli İclâl N. bir açıklama daha yaptı. Hastaneye "1 yılda 450-500 hamile çocuk geliyor" dedi. Skandal ile ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ile İstanbul Valisi'nden de açıklamalar geldi.

115 hamile çocuk skandalını ortaya çıkaran hastane görevlisi yeni bir açıklama yaptı. Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki skandalın boyutu da arttı.

Hürriyet'e konuşan İclal N. hastaneye yılda 450 ilâ 500 hamile çocuğun geldiğini söyledi. Çocuklarla birebir görüştüğünü de söyleyen görevli, hamile çocuk kayıtların bildirilmediğini kaydetti.

Türkiye gündemine oturan skandal ile ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'dan bir açıklama geldi. "Konunun takipçisi olacağız" diyen Kaya, bakanlık avukatlarını görevlendirdiklerini söyledi.

Skandalda en çok tartışılan konuysa bildirim yapmayan iki hastane çalışanı hakkında İstanbul Valiliği'nin soruşturma izni vermediği iddiasıydı. O iddia Vali Vasip Şahin'e soruldu. Şahin, izin vermeme gerekçesini idari bir karar olarak açıkladı.

ulusal.com.tr

hamile çocuk skandalı