Merkel'den Suriye açıklaması

Amerika'nın kimyasal silah tespit edersek Suriye'yi vururuz tehdidinden sonra Almanya'dan da bir açıklama geldi. Almanya Başbakanı Angela Merkel Suriye'de siyasi çözümü desteklediklerini ancak kimyasal silah kullanılmasını görmezden gelmeyeceklerini söyledi.

Merkel, Almanya'nın Suriye'de kimyasal silah kullanılmasını görmezden gelmeyeceklerini söyledi.

Almanya parlamentosunda konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel'in gündeminde Suriye vardı. Merkel Almanya'nın , Astana ve Birleşmiş Milletler formatında Suriye meselesine katılım sağladıklarını belirtti.

"Dış politika prensibimiz siyasi çabaları destekleme yönünde." dedi Merkel. "Ancak uluslararası anlaşmaların ihlali olan kimyasal silahların herhangi bir yerde kullanılması olgusunu görmezden gelemeyiz" ifadesini kullandı.

Merkel, Suriye'de kimyasal silah kullanılması halinde ülkesinin vereceği yanıtın Alman yasaları ve parlamentonun yükümlülükleri çerçevesinde olacağını da ekledi.

Daha önce Almanya Savunma Bakanlığı kimyasal kullanması halinde ABD, İngiltere ve Fransa ile birlikte Suriye'ye saldırma ihtimalini gündeme getirmiş ancak SPD'nin tepkisini çekmişti.

Rusya ise, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'ne İdlib'de kimyasal silahlarla ilgili provokasyona izin vermemesi çağrısında bulundu.

ulusal.com.tr

Merkel angela merkel